Cykelveckan på gång!

Här i Leksand börjar det dra ihop sig till Leksandsrundan, eller Leksandsrundorna ska jag väl skriva för här finns lopp för alla.

Genomgång, som vanligt är det olika med uppmärksamheten hos funktionärerna 🙂

Redan söndag den 4 augusti drar vi igång med de längre landsvägsloppen, Leksandsrundan 130 och 70 km. Glädjande att många tjejer är anmälda i år och cykeltjejer kommer att ge alla anmälda en fin vattenflaska så bara det är väl en anledning att anmäla sig!

En hel låda med fina flaskor från kalas/originalteamwear står hos mig och väntar på er!

Ser ni mig flänga runt i min reflexväst, kom gärna fram och heja eller prata. Alltid kul att ses på riktigt!

En lyckokänsla sprider sig när man ser en svärm cyklister på väg emot fika i sommarkvällen.

Arbetet med loppen som vi i klubben gör ideellt känns i bland lite tröstlöst. Att få ihop funktionärer till de långa loppen som är min uppgift är ganska tidskrävande men det brukar ordna sig och förra året kunde jag cykla själv. Hur som helst är det så kul när allt fungerar och deltagarna är nöjda och glada. En belöning faktiskt.

Mor och dotter cyklar tillsammans , ett bra sätt att umgås!

Man blir ju lätt hemmablind när man cyklar runt i de här fina miljöerna, men jag vågar säga att det är ett av Sveriges vackraste lopp. En dam sa att det är som att cykla runt på Skansen med alla röda stugor.

Veckan avslutas med barnlopp för olika åldrar och för familjen 13km. Det är den dagen som drar flest deltagare.

Något som har varit populärt är att det är hembakat fika i alla depåer. Det har nästan blivit en tävling om vilken by som har det bästa fikastoppet. Förra året kom två amerikanska tjejer som turistade i Leksand förbi starten på cykel och frågade vad som var på gång? Vi förklarade att man cyklar en runda och fikar på halva vägen. – Wow Swedish fika, we are in! ?? Alla har sin morot för att vara med.

Hembakat fika i alla depå stopp är ett kännetecken för alla loppen.

Min klubb som är funktionärer längst banan har väldigt roligt under veckan. Vi träffar så mycket glada människor och vilken cykelglädje det finns! Roligt är också att vi blir flera tjejer för varje år.

Vi som cyklar i Brudpiga är funktionärer och visar vägen i korsningar, är draghjälp och kvaståkare.

Ett mål för arrangemanget är att få familj och vänner med för att upptäcka glädjen i cyklingen. Många familjer och lite äldre kan vara med på de kortare kvällsloppen. El-cykel är helt ok att cykla på då.

Extra roligt när så många tjejer har hittat cyklingen här. Den här tjejen har en minst sagt hängiven pappa som lockat henne.
Här test cyklar vi ny asfalt på västra turen som cyklas både på söndag och tisdag.
Hela 130 km , 70 är öst och norr slingan. En kvällstur är en ögla av banan.

Så en sista uppmaning till er att kom hit och delta i vår cykelfest här i Leksand! Välkomna!