En våt start!?

Söndag och jag ligger i min säng mitt på dagen och är helt genomförkyld! Om jag under veckan tvekat och tänkt att kanske simulerar jag min förkylning och är jag frisk eller sjuk? Nu vet jag! Trots att det kändes bra på trainer i källaren i fredags var det tydligen för tidigt att gå ut i blötan.

Och innan jag berättar någonting mera om det här spännande projektet vi startade i går vill jag uppmana alla att ta en extra vilodag vid förkylningar. Inte så kul med bakslag som jag fått nu ??

Projekt schysstcykling ska just dra i gång. Emil saknas eftersom han var klok nog att inte cykla förkyld i regnet! Bilden är tagen av Marcus Streiffert, vår coach.

Som ni kanske redan vet har jag (helt ogenomtänkt) gått med i ett cykelprojektet som sträcker sig till Vätternrundan 2020. Att vi med ett mycket udda lagtempo ska ta oss de 300 km runt Vättern med hela laget intakt. Alla ska med helt enkelt!

Alltid när man pratar Vätternrundan har man ju ett tidsmål. Och ända sedan vi berättade om #schysstcykling har jag fått frågor om vad vi siktar på för tid? Svaret är helt enkelt att tidsmålet kommer vi att sätta när vi vet vilken fart vi kommer att kunna hålla utan att sänka någon. Känner att det kommer att bli en tuff utmaning för mig som är den svagaste cyklisten i gänget som tjej och gamling.

Jag sätter mycket tillit till tränaren Marcus som kommer att ta sig an mig i november. Att få träna med ett riktigt träningsupplägg för första gången i mitt liv blir helt nytt och är en stor orsak till att jag tackade ja till att vara med. Hittills har jag tränat på känsla och vad som varit kul och vilka tillfällen som getts. Är medveten om att jag kanske måste träna på att säga nej till en del roliga träningar i bland till förmån för vila, långdistans och hårdkörning. Såklart kommer jag att dela med mig av det senare.

Nu kommer mitt träningsfokus bli på att träna lite 8 rodd inför ett lopp i oktober och kanske , kanske blir det lite terräng löpning (wogging = sakta jogging på gränsen till walking.)

Det är svårt att klä sig i regn men en ventilerad men hyfsat regntät jacka är toppen. Att synas är också bra i mulet och grått väder så färg är toppen. (Min jacka kommer från Kalas såklart.)

Punktering är ju inte helt ovanligt när det regnar och stenar fastnar i däcken. Dessutom blir man kall om fingrarna och allt blir knepigare. Vi fick två punkteringar på turen, bara för att testa vårt goda humör.

Gänget samlat, en blöt men ändå bra tur runt Siljan.

Nu är vi igång med #schysstcykling. Utmaningen antagen! Och kom-ihåg att vila vid förkylning!

Cykla säkert!