In i den gröna världen

Ja denna vecka så hann jag med ett spinningpass på måndagen sedan var det dags att ge sig ut i den gröna världen, för det vankades hemvärnsövning.
Så tidigt på torsdag morgon så var det dags att rycka in för att sedan bege sig ännu högre upp i landet, vi hamnade alltså i Umeå.
Redan när vi klev av bussen så kändes det lite bitigt i kinderna, märktes att det var lite kyligare än vad det var hemma. Det visade sig även att de skulle vara -23 grader under natten och vi skulle bo i tält. Men vi grävde oss ner i marken för att få ett mera vindskydd och sedan ha vi eldat och eldat, så vi har inte frusit under nätterna åtminstone.

När det väl är såhär kallt ute så är det riktigt viktigt att man lyssnar på sin kropp. Känner du att du fryser, spring en runda så man blir varm, drick varm dryck osv. Även fast man inte är törstig så är det minst lika viktigt att dricka vatten på vintern som på sommaren. Det är nästan viktigare på vintern än på sommaren!
Så ni som cyklar på vintern, glöm inte vattenflaskan!

Så dessa dagar har det inneburit att springa sig varm, springa i djupsnön som har gått upp över knäna, övat och skjuta. Det har varit riktigt roligt att få mera erfarenheter och övat på moment man redan utfört.

Men jag ska säga att det är riktigt skönt att vara hemma i alla fall. Hunnit packat upp allt, duschat och nu väntar jag helt enkelt på pizzan som ska bli hemkörd. PS. försöker fortfarande tina upp efter helgen.

Som sagt, man har tänkt på pizza och sin egna sängen några dagar men jag kan säga att inget i hela världen slår denna känslan!
Att få hämta hem min kompanjon.

// Therese

2 reaktioner på ”In i den gröna världen

  1. Vad spännande!! 🙂 Vad har du för befattning?
    Jag har själv jobbat 6 år i grönkläder och har funderat en del på hemvärnet:)

    1. Jag är skyttesoldat, själv då?
      Om du har funderat på det så tycker jag verkligen att du ska köra på det, finns inget roligare! 🙂

Kommentarer inaktiverade.