Leksand rowing race

Som många av er vet var rodd länge min favoritsport innan jag halkade in på cykling och blev helt besatt av det. Jag gillar fortfarande att ro och tycker att det är den ultimata träningsformen för hela kroppen. Att träna utomhus och ta ut sig riktigt mycket är ju inte fel alls.

Kallt i luften men så länge man håller igång är det varmt. Jag sitter tredje från vänster av de som ror.

Att träna andra saker än cykling är ju så bra för motivation och allsidigheten, så här kommer en liten inblick i rodd.

Så när ett gäng tjejer drog igång träning i 8:an med mål att ro det här loppet ville jag såklart vara med. Tänkte att jag är med och tränar men behöver inte alls ro någon tävling. Trots att jag inte längre tränar så allsidigt längre, tänkte jag att lite hinner jag bygga upp kroppen men vips var det i lördags dags och bara att köra och göra sitt bästa.

Tre broar ska man passera under och vi är glada att ha vår Cox (styrkvinna) Lollo som fixar navigationen på del slingrande älven.

Leksand rowing race är ett motionslopp, tävling för alla sorters båtar. Man kan likställa det med cykeltermen Gran Fondo där proffs och amatörer möts. Eller Vasaloppet om man tänker skidor. Du kan ro själv eller med 7 andra som jag. Loppet är 8 km långt, från Insjön motströms i Österdalälven med mål där Siljan börjar. Det är alltså långdistans då man tävlar 1000 m som dam och 2000 m som herre på vanliga roddtävlingar.

Huvudklassen är dubbelsculler mix. Den vanns för 6 året av hemma klubbens Isabella Niss och Thomas Nääs.
Vår båt var den enda dambåten i år och vi tog oss i mål. Trötta men även lite stolta över att klarat utmaningen.

Ja, hur gick det då för vårat gäng?

Jag vet att mera styrka och framför allt teknikträning då rodd är en riktig tekniksport där man kan gnida detaljer hur mycket som helst hade varit önskvärt hos mig. Man kan inte välja att gnida på cykeln mil efter mil om man vill bli en bra roddare där teamwork och samstämmighet är så viktigt. Men känslan är ändå att jag är väldigt nöjd och superstolt över att vara en del av laget. Flera av tjejerna har börjat ro i år och har gjort det jättebra. Vår tid var väl inte så snabb så här finns förbättringar att göra, motivation till nästa år.

Så, ja det finns stora chanser att jag sitter med i båten nästa år igen om jag får vara med.