Ut och njut – eller frys! ☀️

Hej på er alla! Cykelsäsongen börjar lida emot sitt slut och nu börjar de flesta förbereda sig för vinterträning och kanske lite nya mål sätts upp. Zwift börjar bli aktuellt igen och ”pain cave” känns som ett bekant måste. Gymkortet ska förnyas igen och vart tog sommaren vägen egentligen?

Men den här veckan hände något här hos mig och vädret slog om från rått och kyligt till sol och lite varmare höstväder. Och genast känns det lättare att komma ut på cykeln igen. Hade tänkt att det var dags att ta på vinter cykelskorna nästa tur men det blev en tur med skoskydd bara.

Har hunnit med att ta ut både MTB och cross den här veckan, det gäller att komma ut direkt efter jobbet så att man hinner cykla innan det är mörkt. Brukar alltid ha en reflexväst på så att man syns och små lampor på cykeln. Huvudsaken att man syns när skymningen kommer.

Det här med att klä sig kan vara riktigt knepigt nu när temperaturen skiljer så mycket mellan sol och skugga. Kalla vindar kan också göra att samma temperatur kan kännas olika. Men att ha varmt på fötter och händer och rumpa är viktigast. Att tänka på att ha lager på lager och att yttersta lagret gå att få ner i backfickan om du blir varm och behöver ta av dig kan vara smart.

Nu på hösten har jag en tjockare sport bh med vadderade kupor och en tätare underställströja. Bibs i termomodell med förstärkt baksida, flossade ben. På fötterna ullstrumpor och skoskydd.

Att vara lite flexibel med sin träning är viktigt för mig. Solsken eller att jag slutar tidigt betyder ofta att det blir ute aktivitet. Lite tid till träning eller morgonpass, då blir det trainer i tvättstugan.

Så ta till vara på hösten, ut och njut!