Styrketräning och fotrehab

Veckorna rullar på och jag går nu in i vecka 7 på mitt styrkeprogram. Jag börjar både se och känna resultat vilket känns kul. Jag har aldrig styrketränat på det här sättet förut och det är häftigt att se vad som händer med kroppen när man lägger till ytterligare ett pass i veckan. Jag har varit väldigt konsekvent med mina tre pass varje vecka och med tanke på min löpvila så har det inte varit så svårt som jag trodde från början. Det ska bli spännande att se utvecklingen kommande sex veckor.

Foten då? Jo, jag fick ju träffa en fotkirurg. Hon konstaterade ganska snabbt att jag kommit i tid, att det är en överbelastning och att jag nog skulle vara igång och springa ganska snabbt om jag sköter min rehab. Jag fick också en remiss till att gjuta sulor till mina arbetsskor. Jag står ju upp hela dagarna, ibland så länge som 12h och det sliter såklart på fötterna.

Jag låg ju lite steget före och hade redan börjat med fotövningar som jag fått av min pt, och jag hade vilat helt från löpningen i två veckor innan jag träffade kirurgen. Vilket gett resultat. Jag har kunnat springa kortare sträckor och idag sprang jag mitt första distanspass sedan 27:e Oktober. Underbart!!

3-4 veckor utan löpning är ju ingenting egentligen. Jag är väldigt glad över att jag känner min kropp såpass väl att jag vet direkt när något är fel och att jag då lyssnar och inte fortsätter att provocera. Jag har gjort det misstaget en gång och då var vägen tillbaka väldigt lång.

Nu gäller det för mig att vara lyhörd och att skynda långsamt. Jag kommer att öka låååångsamt och fortsätta med alternativ träning. Snart drar ju utmaningen vintercyklist igång så det ska nog gå fint.

//Frieda