Vår på G!

Att cykla inne är okej men att komma ut är så mycket bättre! Igår kom jag äntligen ut på en liten tur efter jobbet och det var helt underbart! Äntligen håller det på att bli vår och cykelsässong! Det var ’varma’ 2 grader och jag hade precis lagom mycket kläder på mig 🙂 Underställ, höstjacka, vinterjacka, längdskidsstrumpor, cykelbyxor, överdragsbyxor, pannband och skidhandskar. Jag körde i de nya kläderna från Kalas och är helt frälst! Det kommer garanterat komma mer utförliga beskrivningar efter att jag kört lite mer i dem…

Igår var en jättefin eftermiddag, som gjord för hela årets sporter – jag såg löpare, skridsko- och längdåkare och några som var ute och trampade. I passet lade jag in några (14 stycken) spurter om 20-25 sekunder och hade några minuters återhämtning mellan. Inomhus kör jag bara längre intervaller eftersom någon sa någon gång att det inte är speciellt bra för ramen att köra intensiva spurter, jag vet inte om det är sant men har undvikit dem på trainern. Plus jag tycker att spurter är riktigt tuffa så det har inte varit några problem att undvika dem… *lat*

För någon vecka sedan hade jag min mountainbike inne på en välbehövlig service efter att bakhjulet kom loss när jag var ute en dag 🙁 Stackarn har i och för sig hållts kliniskt ren men jag har nog inte alltid varit så snäll mot den som jag borde vara. Den fick ett antal nya ekrar, bromsarna fixade (om jag inte blir döv köper jag nog aldrig mer en cykel med skivbromsar, de skriker och det dröjde bara någon dag efter servicen tills de började tjuta igen), ett antal nya ekrar och hjulen riktade. Två dagar efter att jag fått tillbaka den gick kedjan sönder så då fick den åka på spa igen och få ny kedja och kassetten utbytt. Hur som, det var nästan som att cykla på en ny cykel igår 🙂