Min träningsvecka

Är det inte det ena så är det det andra brukar man ju säga och efter förra veckans härliga pass på spinningcykeln började jag känna mig på gång igen! I tisdags denna vecka vaknade jag dock upp med feber och förkylningen var ett faktum.

Istället för att deppa ihop har jag dock fortsatt träna lågintensivt med lite lätt coreträning och haft fokus på att nå mitt aktivitetsmål på min Polar m400 klocka varje dag vilket har gått förhållandevis bra.

Idag kunde jag dock inte motstå finvädret utan begav mig ut på en liten tur med maken och min vän Jennie.

Det var fantastiskt att cykla utomhus igen och planen var att vi skulle cykla en lugnare sväng på asfalt vi blev dock lite fångade av ögonblicket så vi bestämde oss rätt snabbt för att ta en lite längre tur och även cykla lite grusväg.

Sagt och gjort, på grusvägarna och särskilt i dom skuggiga partierna var underlaget riktigt dåligt. En kombination av is, snömodd och djupa spår efter bilar. Jag kände mig rätt spänd i den värsta modden och säger till Jennie att ”fasen, jag blir lite rädd på det här underlag…”

Längre hinner jag inte komma förrän jag sladdar mot en kant i ett bilspår, hinner få loss foten från spd:n men lyckas ändå få fortsatt sladd och far på något märkligt sätt över styret.

Min ända tanke är ”fan, inte hjälmen igen”  men denhär gången klarade jag mig med blåmärken på knäna!

Skönt att ha första vurpan avklarad nu och jag fick många kilometers KBT på dåligt underlag innan vi var hemma igen. Tre mil blev det idag och jag längtar ut igen! Som vanligt!

Det var första turen i min nya hjälm från Back on Track Sports, modellen heter Wings. Jag älskar den, hjälmen är så lätt och luftig och dessutom grymt snygg. Jag rekommenderar den varmt!

Kommande vecka är planen att fortsätta träna utomhus, jag är sugen på att prova på en liten joggingrunda vilket jag inte gjort på år och dagar. Jag håller tummarna för att det går åt rätt håll med förkylningen nu bara.

Vi hörs snart igen!/Emilie