Givetvis en motgång till

Jag är ju ryggopererad två gånger, 2014 och 2016. Metallstag har satts in i ryggen och gjort mej ganska stel. Konstigt nog känns det riktigt bra att sitta på en cykel och under alla mil på trainer har jag inte haft ont i ryggen än enda gång. Det enda som gjorde runt under Vätternrundan var en hand som jag sedan fick operera, så 2019 gick jag med gips och skenor från februari till september. Men cykla med gips på spinningcykel går alldeles utmärkt så inte ett enda träningstillfälle missade jag fram till november.

Men säg den lycka som varar….. Under hösten började jag få ohälsosamt ont i ryggen igen. En magnetkameraröntgen gjordes och jag fick träffa samma, gamla ortopedkirurg igen. En disk hade likt stearinet på ett ljus, ”runnit ner” och orsakat förödelse. En svullnad på ryggmärgen gjorde att det blev en snabb operation, den tredje i ordningen. En vecka på sjukhus och på nytt lära sej gå utan kryckor. Och det värsta av allt – ingen träning med gänget! Men tiden går ju trots allt. Ingen som helst träning de 6 första veckorna. Men nu i mitten på januari får jag äntligen börja sitta på cykelsadeln igen och gissa om det kommer att cyklas. Ska ge mig ut i Zwift-världen och det ska bli mitt nästa projekt. Antar att många av er redan har fastnat för detta. Ska nu läsa mej till hur man startar upp.

Gå sjukskriven och sysslolös……Vad gör man om inte bakar. Vet att det har satt sig några extra ”julkilon” på en del av oss men kan inte låta bli att skicka med receptet på denna supergoda glasstårta.

Glasstårta Enköping

  • 3 ägg
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dubbeldaim

Gör såhär: Vispa äggvitan. Rör ner 2 dl socker samt de malda hasselnötskärnorna. Grädda ca 40 minuter i en noga smord form (har en tendens att vilja fastna i botten av formen). Vispa äggulor och 0,5 dl socker vitt och luftigt. Vispa grädden för sig. Blanda allt plus den krossade daimen. Häll över den svalnade botten. I frysen i minst 3 timmar. Låt tina något innan servering.

En riktig kaloribomb.. Jag vet. Men vi cyklar ju allihop eller också ska vi ju snart börja. Vi måste få lite gott innan det är dags för alla goda fikastunder framåt våren.