Till sist köpte jag en cyklocross .

 

Hej på er! Snart är det påsk och det brukar ju betyda startskottet för landsvägscyklingen. Första fikaturerna och lediga dagar med tid för distansträning.

Men här i Leksand ligger snön kvar och bara de största vägarna börjar bli torra och isfria trots att det var töväder hela förra veckan. Så i lördags gjorde jag slag i saken och köpte en cyklocross efter flera års funderande som hittills bara blivit att min MTB duger ett år till.. Har köpt den begagnad så då kan det ta längre tid att hitta rätt ,fick även åka en bit för att få tag i den här cykeln. Det sitter dubbdäck på och de får nog vara på lite till,men fick med ett par fina däck att byta med.Vilket kan vara fördelen med att köpa begagnat. Säljaren var mycket trevlig och visade familjens andra cyklar. Jag har ännu inte hunnit med mera än två kortare turer på cykel , men gillar den redan mycket. Den kommer att göra att min ute säsong blir lite längre vilket är kul.

Här är min nya kompis! Scott speedster 10cx 105

Men vad är i gentligen skillnaden emellan en Gravel och en Cyklocross ? Ja det är inte så lätt vid första anblicken. Har försökt få kläm på detta men ska man inte tävla i cyklocross är användningsområdet ganska lika. På en gravel kan man ofta hitta skärmfästen ,pakethållarfästen och mera komfort man kan ha bredare däck också. Lite mera allt är tillåtet.Cyklocrossen liknar  mera en racer i geometrin och är ofta lättare och har plats för max 33millimetersdäck. Gravelcyklarna har på senare år blivit mera populära och jag hade säkert blivit nöjd med en gravel också.

Målet är att få en tålig cykel till gruscykling . Men även få tillgång till alla mindre grusvägar som ofta är fina att cykla på. Det är den billigaste träningscykel jag köpt och det känns mycket bra!

En riktigt glad påsk till er alla!

6 reaktioner på ”Till sist köpte jag en cyklocross .

  1. Blir varm i hjärtat varje gång någon köper en CX! Grattis! Ni kommer att ha så kul tillsammans 😀

    1. Vad roligt att du känner så starkt förcx ,känner redan att det kommer bli så kul. Nästan lite ”starstruck” att du läst mitt inlägg då jag gillar din blogg mycket.?

  2. Är du nöjd med cykeln? Min kusin frågade mig om råd om CX och ditt inlägg hjälpte med definitionerna om vad som är vad, tusen tack.

Kommentarer inaktiverade.