Ride report #1

SCF SWE Cup Womens racing League #1

En fyra dagars förkylning höll på att förstöra min racedebut som jag laddat för sedan nyheten om SweCup på Zwift släpptes i höstas. Men kroppen tackade för prepp med sömn och bra kost och jag vaknade hyffsat pigg på torsdagsmorgonen. Jag körde en timmes provcykling på förmiddagen och kände att dumt eller inte, jag kommer att köra så länge kroppen är med ikväll.

Jag har tvekat fram och tillbaka på vilken kategori jag ska anmäla mig till. Jag är en B åkare i ZP men min FTP ligger i A-klass.

Mittemellan som vanligt. ?

Efter att övervägt frågan med både mig själv, min Johan och coach Karl så blev det ett A. Såhär i efterhand så hade jag klarat mig i B utan uppgradering med råge, men samtidigt gör det mig lite mer sporrad att veta att jag kör med dom som är starkare. Så det kommer jag att fortsätta med även om poängen blir lägre än vad jag kanske hade kunnat skrapa ihop i B. Utveckling före Poäng här.

Taggad, nervös och med koncentrationssvårigheter under hela dagen, det här kan ju inte vara nyttigt! ? Vi streamade upp herrarnas race på TVn i vardagsrummet innan det var dags för min uppvärmning, och hela familjen satt som fastklistrade. Inte ens åttaåriga sonen kunde slita sig från racet för att spela dataspel, det säger inte lite! ?

Uppvärmd och klar 20min innan start, kopplade jag upp mig på Discord där stora delar av teamet samt Coach Karl Tiselius fanns och körde försnack. Så grymt glad över att få vara en del av Team SZ och så otroligt Lycksigt att få coachning under loppet!

Livestreaing från SCF SWE Cup Women´s Racing League #1

Starten gick på utsatt tid 20.30 och jag var med bra i början, hade dock ganska svårt att hitta flytet och hamnade ganska mycket som lok i fronten. Typiskt mig och det är något jag tar med mig att träna på.

Draft is the shit! ?

Vi körde på Richmond, VM banan från 2015, det är en platt bana med 3 tuffa backar x2. Som förväntat så drogs klungan isär rejält i första backen. Tre starka lagmedlemmar stack direkt och jag var fyra upp och valde att vänta in andra klungan för att få hjälp framåt, i tredje backen släppte jag dock dom tre som kört ikapp mig för att vänta in två lagkamrater, tillsammans med två konkurrenter tänkte vi på 5 kunna jaga ikapp lite på klungan framför men glappet blev för stort. Första backen på andra varvet drag jag och dom två konkurrenterna ifrån och mina lagkamrater fick släppa. Med 3km kvar av racet är det bara att borra ner och köra tills det är slut och jag hade haft ett dittills ganska lugnt andra varv, och hoppades på att ha krafter kvar att plocka fram till en eventuell spurt. Men efter andra backen på varv två kändes mina krafter som bortblåsta och jag kände mig tacksam för Karls tips att gå ner i fartposition i den efterföljande nedförslutningen. Det resulterade i att jag körde 0w/k, mina motståndare låg över 4.5w/k och jag var ändå först ner, dessutom med 7sek vila i bagaget!

Yeah!

Återhämtning efter målgång..

Så jag började att trycka på och tänkte att nu kör vi! Men den sista backen innan målgång tog aldriiig slut. Jag såg på skärmen att vi passerat 500meters skylten men jag tycktes aldrig komma fram till mållinjen. Försökte ställa mig upp för att trycka ur det sista men det blev inte många tramptag. Jag borrade ner huvudet, hörde Karl räkna ner från 30sek, dom längsta 30sekunderna i mitt liv för övrigt, men jag kom dit, jag passerade mållinjen inte först, men inte heller sist och faktiskt först i min klunga och igen, inte sist!

Mitt hemliga mål var topp 10 och jag landade 7:a.

Nöjd!

Ännu roligare är att jag i och med detta fick förfrågan om att ladda om till lördag, då första tävlingen på Tour De Zwift, Pro-Am serien går av stapeln på en platt bana i London! Pro-Am serien är en tävling för endast inbjudna och Team SZ har 5 tjejer som kommer att stå på startlinjen tillsammans med 60 andra riktigt starka zwiftare världen över! Det blir spännande! Vi hoppas på en fin livestreaming även därifrån så att ni alla som vill kan följa! ✌

Det kommer att bli hårt.

Ride On!

Veckans pepptips:

Sweet Dreams – Dwin, Echo