Mörkercykling

Fortsätter ni cykla ute trots kyla och mörker? Jag gillar det! 

Att köra distanspass på grusvägar i fina omgivningar är så härligt. Ännu härligare är det att ge sig ut i skogen när det är beckmörkt ute – det blir verkligen mysfaktor deluxe.

Att cykla i pannlampans sken och njuta av tystnaden är en mäktig upplevelse. Det finns så många vilda djur runt omkring, man ser ögon som blänker överallt. Vid ett tillfälle kom vi cyklandes i mörkret på Söderåsen och hör något vid sidan av stigen. När vi lyser dit ser vi ett 20-tal vildsvin precis bredvid oss! Hur häftigt?! (Och aningen läskigt) Det var först den gången jag insåg hur stora de verkligen är. 

Hur mysigt det än är när jag väl är ute så kan det ibland vara riktigt motigt denna årstiden. Det är bökigt med alla kläder, lampor som ska laddas och monteras – och dessutom ser ju vädret alltid värst ut inifrån. Men känner man sig själv kan man också förutse och överlista! Jag har en speciell hjälm avsedd för cykling i mörker där lampfästet alltid sitter på. Det underlättar! Att alltid ha batteriet till lamporna laddat också. Att lära sig hur mycket kläder man behöver ha på sig vid olika temperaturer och strategiskt placera dem så de är det första man ser när man kommer upp på morgonen eller hem från jobbet är också ett bra tips.

Av någon konstig anledning har de flesta av oss lättare att göra saker för någon annans skull än för vår egen – så bestäm med någon att ni ska cykla tillsammans så blir tröskeln vid ytterdörren genast lättare att komma över. 

När du väl är där ute i skogen så ta dig tid att stanna, släcka lamporna, lyssna på skogens viskningar och titta på stjärnorna. Tänk så små vi är ändå. ⭐️