Mitt första inlägg, Presentation

Hejsan Hejsan!

Detta blir mitt första blogginlägg här på cykletjejer.se. Jag tänkte börja med en presentation så ni får lära känna mig lite mer ingående. Vi kan börja med mig som ”vanliga” Ella. 

Jag är 18 år och går mitt sista år på gymnasiet. Jag pluggar på distans, jag pluggar alltså hemifrån för att kunna resa och tävla hur mycket jag vill eftersom jag har skolan via internet och på min dator. Så om jag pluggar från Spanien eller min säng spelar inte så stor roll. Jag har under hösten 2018 köpt en liten dvärgschnauser som heter Bosse, han är idag 6 månader ungefär och som min lille son <3, även om han ger mig endel gråa hår.  Jag bor i Göteborg med mamma varannan vecka och pappa varannan sedan har jag även en lilla syster som är snart 17 år.

Cyklist Ella då, cyklat har jag gjort sedan jag var 8. Det började md att jag satt och tittade när min lilla syster tränade med min nuvarande klubb Mölndals cykelklubb. Men med argumentet att jag redan hade för många aktiviteter så fick jag snällt (läs något irriterad och avundsjuk och troligtvis extremt tjatig) sitta och titta på. Men tillslut till min stora förtjusning fick jag också vara med, efter det har jag inte slutat cykla. Jag är en tävlingsinriktad person och vill alltid vinna eller iallafall göra mitt bästa. Men det har inte alltid varit bra utan har satt ganska ordentliga krokben för mig genom min karriär. Från början när jag tävlade i nybörjarklassen så var tävling bara roligt men framför allt älskade jag att umgås med mina kompisar på tävlingarna efteråt, med känslan att ”jag har tävlat”. Men senare när jag kom upp i tävlingsklass kom nervositeten och med den också prestationsångesten. Den blev tillslut så stor så jag spydde och grät innan tävlingarna för att jag inte ville, även om jag i själva verket faktiskt ville när jag väl startat. Ungefär vid samma tid som detta började bli ett problem så kom skadorna också, jag fick en stressfraktur i ryggen som höll mig borta från allt som hade med cykel att göra i ungefär ett år. Mer revansch sugen än nånsin började jag träna igen och prestationsångesten för en bra comeback var ett faktum. Jag körde en säsong till och började få lite bättre ordning på mitt huvud, mycket tack vare att jag hittade en ny gren, nämligen Sprint (xce). De visade sig att jag hade talang för det också,. Mitt första sm i xce slutade jag på en andra plats, året efter en tredje. Året därpå hade jag utvecklats mycket och det var sm i Värnamo, jag vann tidskvalet i minn klass, den enda tjejen som var snabbare var Jenny Rissveds. Ganska nöjd med det för att vara 14 år. Sedan fick jag punktering i semifinalen så jag slutade 5a den dagen.

Säsongen efter rullade på, min prestationsångest blev allt värre. På sm vann jag mitt andra sm guld i sprint i klassen 15/16, med ett brutet båtben som inte ville läka. Kommande påsk vurpade jag på träningsläger och skadade axeln, men inget syntes på röntgen bilderna så jag körde på trots smärta. Pågrund utav smärta så drog jag ner på mitt tävlande och även suget efter tävling försvann. Men jag bestämde mig ändå för att köra sm sprinten. Jag vann, trots att det var mitt första år i elit. Efter att jag vunnit sm så åkte vi på en världscup tävling i Belgien. Jag slutade 5a och visade potential så jag fick frågan att åka med till VM i Kina (!). Vid denna tiden hade jag tagit kontakt med en mental coach som hjälper mig med min prestationsångest och hur jag ska tänka i tävlingssammanhang, men också hur jag ska tänka i livet. Jag åkte hem från Kina med ett VM silver som 17 åring.

Säsongen 2018 var mitt första år då jag satsade på riktigt mot att bli bäst. Jag körde hela världscupen och slutade 2a totalt. Jag vann mitt fjärde sm guld i rad. Jag fick åka både EM och Vm som tyvärr båda två blev en besvikelse, men en väldigt lärorik säsong.  Efter säsongen 2018 fick jag äntligen operera min axel som jag skadat påsken ett och ett halvt år tidigare. Nu rehabar jag efter operationen och ska ut på mitt första pass i skogen (om det går) idag, 12 veckor efter operatonen.

Så nu vet ni lite om vem jag är och vad jag har gjort, mitt nästa inlägg kommer bli om lite framtidsplaner. :))

XOXO Ella

Jag och Bosse i skidbacken, vårat näst största intresse.
Jag och pappa i början på min cyklekarriär
xco swe cup säter
Mitt första senior sm guld
vm silver 2017
sm guld 2018
sm 2018

1 reaktion på ”Mitt första inlägg, Presentation

  1. Vad roligt att lära känna dig lite och ska bli roligt att läsa mera!???

Kommentarer inaktiverade.