CX SM 2019 i Varberg

Igår gick Svenska mästerskapen i cyklocross. Det var mitt första mästerskap för säsongen 2019. Jag kom dit med en bra känsla och kände att formen var på topp. Så klar var jag lite nervös innan loppet, det var trots allt en mästerskapstitel som stod på spel. Vädret var perfekt för en bra CX tävling skulle man kunna säga. Det var kallt, lerigt och blåsigt.

Tidigt på tävlingsmorgonen så övningskörde jag banan, sedan började väntan på att det skulle bli min tur att tävla. Min start gick 12:30 och det kändes som en evighet innan det skulle vara min klass.

När starten äntligen gick så släppte alla min nervositet och jag fokuserade bara på att köra så bra som möjligt.

Jag fick en bra start och lyckades få en lucka till en början. Men när jag kom in i serpentinpartiet var det mycket lerigt och väldigt halt så jag gick i backen flera gånger. Jag blev omkörd och kände att stressen började komma krypande. Jag fick jobba för att lugna ner mig och jobbade tillbaka till ledning igen. Jag höll min ledning genom loppet men den varierade mycket, stundtals kändes det inte skilde mer än ett par centimeter.

Det var en super jobbig, rolig och varierande bana som gick runt Varbergs fästning. Det gjorde att känslan att gå i mål med armarna i skyn blev ännu bättre. Min första tanke när jag kom in över mållinjen var “ Yes! jag gjorde det, jag är svensk mästare”.

1 reaktion på ”CX SM 2019 i Varberg

Kommentarer inaktiverade.