Första trainerpassen :)

Jag velade länge fram och tillbaka om det här med trainer. Jag hade siktat in mig på en av de dyrare och mot att köra Zwift. Jag har aldrig provar trainer och visste inte vad jag hade att vänta mig. Jag drog ut på inköpet av trainer då en trainer av den kalibern skulle kosta ganska mycket pengar, och jag var inte redo att lägga dom pengarna för någon månad sen. Men som tur var fick en vän till mig en sån av sin man i julklapp, vilket gjorde att jag blev erbjuden att köpa hennes billigt. Perfekt. Då hinner jag iallafall köra ett gäng pass innan våren kommer och utomhussäsongen kan dra igång.

När jag fick trainern satte jag genast igång med att byta däck och få upp tv:n i träningsrummet och göra klart allt inför första passet. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig mer än att det kommer bli svettigt och jobbigt. Första passet körde som jag som ett FTP pass, inte för att få ut värdet utan, tänkte att jag ville köra dryga timmen för att känna på hur det skulle kännas och då kändes upplägget för ett FTP pass bra, och få ett hum om mitt eventuella FTP värde.

Mitt första trainerpass någonsin !

Riktigt lyxigt att kunna köra ett bra cykelpass hemma. Behöver inte tänka på någon tid att passa, eventuell bilresa, ombyte, mellanmål osv. Bara att hoppa i cykelbrallorna när man kommer hem och köra.

Idag blev det ett sånt pass. Ni som jobbar inom ekonomivärlden – bokföring med kalenderår som bokföringsår vet att den här tiden på året är ju lite lätt stressig om man säger så. Idag har jag varit så instängd i min tankebana för att reda ut en sak som tagit väldigt väldigt lång tid, då systemet inte riktigt samarbetar. Så jag kände att jag behövde träna, men ville göra minsta möjliga ansträngning för att komma dit. Hade kunna tänka mig att gå ut och springa för att få den friska luften och släppa tanken. Men minusgrader tillför att planera klädsel osv osv. Perfekt med trainern, på med kalasbyxorna och en t-shirt så var jag redo.

Kalasbyxorna är på !

19:00 satt jag på cykeln och drog igång och förenade nytta med nöje. Hockeyallsvenskan på tv och jag drog igång mitt träningspass. Det blev ca 15min uppvärmning innan jag drog igång 4 x 4 min intervaller. Perfekt pass, lagom långt och avslutade med lite lättare styrka.

Så sjukt lyxigt att kunna träna hemma !

En sak vet jag som jag är väldigt säker på, att till nästa inomhussäsong står det en sånär dyr trailer på plats och Zwift kommer att visas på tv:n ! Jag tror verkligen att det kommer bli en grej för mig att köra !!