New bike day is the best day!

Detta inlägg är raka motsatsen till Friedas, om att man inte behöver så mycket för att börja cykla, haha! Jag har precis införskaffat en ny cykel, min fjärde! Jösses. Jag hör ju själv hur galet det låter, men jag BEHÖVER verkligen allihopa!! ……… Nåja. Det jag nu kompletterat med är en triathlon-/tempocykel.

 

Behöver man en sån för att göra triathlon? Nej gud nej. Men när man har hållit på ett tag och tänker sig att man kommer göra flera långdistanstriathlon framöver, så kommer man så småningom vilja ha en. Poängen med en tempocykel jämfört med en vanlig racer är att man sitter mer framåtlutad, och blir således mer aerodynamisk = snabbare. Det behövs eftersom man inte får köra i klunga, och således inte kan ligga bakom någon annan som tar vinden. Själva cykeln i sig är också mer aerodynamisk än en racer. Tanken är också att det blir lite andra vinklar i höften som gör att man sparar lite på de muskler som sen ska användas till löpningen. En ytterligare skillnad är att växelreglagen sitter på de långa pinnarna i mitten, där man alltså lutar sig på armbågarna, så att man inte behöver flytta händerna för att växla.

Personligen tyckte jag när jag var ny inom sporten, att cyklarna såg ut mest som rymdraketer. Men NU alltså. Nu kan jag inte tänka mig något hetare! Haha. Det är mycket känslor i det här med cykling! Hur man sen hittar rätt cykel är ju ett helt kapitel för sig. Kan skriva ner någon dag hur jag har tänkt när jag köpt mina.

2 reaktioner på ”New bike day is the best day!

Kommentarer inaktiverade.