Energi På Pass

Energi på långpasset. Kan vara lite klurigt och vad man stoppar i sig är väldigt individuellt.

På mina 1,5-3 timmars pass har jag banan, en energibar med nötter/choklad med mig. I ena flaskan bara vatten och den andra antingen med Resob Sport eller med en lite skopa energipulver från Skip.

Dricka var 20:e minut fick jag lära mig på Abloc cykelläger för 2 år sedan av proffsen. Jag har tagit detta till mig och vågar inte sluta med den rutinen. Risken för kramp ökar om man inte får i sig vätska.

På tex Vätternrundan är det många timmar i sadeln. Då avverkas det snickers, bananer, Enervite bars och energidryck. Kroppen behöver bränsle för att orka. För att slippa kramp och trötthet.

Om ni aldrig har testat bars och energidryck och tänker göra på kommande lopp. Prova en god tid innan. Jag har testat mycket och min mage tål långtifrån allt. Ta er tid och utforska, så inte magen ballar ur när ni minst önskar det.

Lycka till!!!