Kan man ordna läger även om man inte har mästarskills i cykling…..med passion, glädje och ett cykelmecka är det möjligt….

När vi började prata om att köra ett tjejläger i happybikerchicks anda var det ett självklart ja ! Ända tills vi började tveka om huruvida vi hade något att erbjuda till andra cykeltjejer! Vi har varken mästarskills i teknisk cykling eller super modiga i utförskörning!

Det vi faktiskt är det är att vi är otroligt bra på att njutarcykla, faktum är att njuta cykla tar inte bort att vi blir rätt vassa på att cykla länge och med det kommer ju också lite skills efter hand! Kanske inte med ett mod att lära ut just dem men vi kan definitivt lära ut njutarcyklingens magi! Så föddes idéen med ett tjejläger med njutarcykling som koncept!

Vi har förmånen att få ha läger på Steninges kuststation som ligger mitt i vårt cykelparadis steninge! Kuststationen är ett pensionat med magisk känsla och är som balsam för själen! Kina och Per som driver det brinner för hållbar utveckling och närproducerad såsom ekologisk mat! De är i vårt tycke mästerkockar och att bli serverad deras mat är ren lycka! Med det som bas och cykelparadiset runt husknuten påbörjade vi vår planering!

Nu med facit i hand är vi otroligt nöjda med vår helg tillsammans med 12 härliga cykeltjejer!

12 tjejer checkade in kl 16 i fredags och 17 stod vi redo för helgens första runda! Det blev en vacker runda med härlig stigkörning och inslag av lite tekniska partier.. Möjligt lite tokigt att höja ribban direkt men vi blev inspirerade av en turridning för ett par år sedan då guiden drog iväg i galopp som om elden var lös, full galopp över ängen och ett rejält språng över bäcken sen en ökning uppför innan det det stog stopp vid muren! Varken de erfarna och ännu mindre de som var helt nya på häst hann förstå vad som hänt innan vi stod still på igen på våra pustande hästar! Med ögon som tefat stirrade vi på guiden som vände sig och sa
⁃ jaha tjejer, nu blir det inte värre än så här! Den här händelsen gav oss inspiration till vår inledning på helgen! Jag tror vi skapade både puls och samtalsämnen!

Lördagen startade vi med en ljuvlig frukost och magen full av världmästargröt och nybakat bröd rullade vi iväg söderöver! Stigar, skogsvägar och en kort sightseeing genom Halmstads centrum för att sedan rulla en av i vårt tycke finaste kuststräcka man kan finna! Härlig lunch i solen allt enligt plan! Några timmar senare och för några längdrekord möttes vi av bubbel i glasen och smarrigt tilltugg för att avsluta med både bastubad och havsbad ackompanjerade av solen som sakta gick ner.

Sista cykeldagen fick vi bjuda på vår, De lux runda, ni vet en sådan man aldrig tröttnar på, en sådan man vill cykla med alla, för att få vara lite extra lycklig över att man har en guldklimp i backfickan alldeles bakom husknuten! Vi avslutade med en lunch som var som alla gånger Kina serverar oss , magisk!

Med varma kramar, nya vänner och en hel del inspiration kan vi konstatera att med passion och glädje kan man det mesta!

Trots brist på mästarskills och supermod!

Vi tror att det finns en längtan till rörelse och glädje utan att känna att krav och prestation tar över! Med vårt motto och mantra hoppas vi kunna fortsätta att inspirera på vårt sätt…


…Do what makes you happpy..