Bornfondo

Förra helgen var det (förmodligen!) både årets första och enda landsvägslopp för mig, Bornfondo. Det består av en 8,3km prolog upp till Hammerens fyr på lördagen och ett 12mils linjelopp på söndagen. 

Vi tog färjan från Ystad redan onsdag kväll och hade gott om tid för mys både torsdag och fredag. Bornholm är ju ett litet paradis så det hade varit synd att bara åka dit för loppet. 

Vi spelade en runda golf, käkade fiskbuffé, promenerade, åt massa glass, var och tittade på Svaneke ölbryggeri och bara njöt av fint väder och saltstänk från havet. På fredagen testade vi lördagens etapp lite, det kändes kanon att ha provat alla kurvor och knixar. Backen på slutet var också skönt att friska upp minnet på. Bilden är för övrigt från den backen – KÄMPIGT!! 

Årets mål var att förbättra 2017 års tid på tempot och att köra alla 4 varven på linjeloppet – sist klev jag av efter 3. 

Arrangörerna har fått till bra med höjdmeter, 400 på prologen och 1700 på linjeloppet. Att de dessutom bjöd på friska vindar á 13 m/s och en del regn på söndagen gjorde inte att det kändes lättare ?men jag klarade mina mål i alla fall. 2min 30s snabbare på tempot och krigade runt 4 varv i den djävulskt lömska vinden. Det kändes som det var motvind och kantvind överallt!! 

Känslan innan start på söndagen var verkligen inte toppen. Fy så omotiverad jag var! Det var 8 grader vid start och jag hade glömt packa benvärmare… brr.. men det där glömde jag i samma sekund som starten gick! Kom med andra klungan bra, stooor klunga, och satt med fint i den både på slätan och uppför. Men när vi kom till första utförskörningen blev det alldeles för hetsigt och läskigt för att jag skulle våga. Det sicksackades och trängdes och kördes om till höger och vänster så jag valde att släppa. I övrigt var det aldrig läskigt, bara JOBBIGT. 

Nu är Bornfondo förvisso ett motionslopp, men man får ju placeringar ändå ? Jag kom 1:a i min åldersgrupp både på lördagen och söndagen. 5:a totalt av alla tjejer på tempot (40 startande tjejer varav 33 fullföljde) och 4:a på linjeloppet (90 startande varav 76 fullföljde) Nöjd!! 

Korven och ölen som bjöds i mål hoppade jag över, det blev en flädermust i näven och direkt in i en varm dusch. 

I skrivande stund sitter jag i Leksand i världens mysigaste hus (tack Magdalena och Johan!!) och laddar för Långa lugnet imorgon. Benvärmarna är packade denna gången men ser inte ut att behövas! 

Trevlig helg ❤️