Sanna Lövdahl

Sanna Lövdahl, Björna, 32år.

Instagram: @sanna.lovdahl

Hur kommer det sig att du började cykla?

2016 var året jag för första gången provade MTB, det var min vän Anna som försåg mig med både cykel, skor och bibs innan hon tog med mig uppför berget bakom deras hus. En fyrhjulingsväg upp till ett virkesavlägg. Jag var helt slut innan vi var uppe och jag tror jag styrde cykeln lika mycket som jag cyklade. Men med grymt bra pepp från vännen Anna kunde jag ju inte bara ge upp. Min man provade MTB i samma veva och det dröjde inte länge innan två mountainbikear stog på gården och vi hade en anmälan till Cykelvasan i inkorgen.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är från just den Cykelvasan 2017, då jag och min man Johan tillsammans med våra peppande kompisar Anna och P-A satt på gräset innan start och fikade. Skinande sol, pirrig mage och full av förväntan. Aldrig deltagit i något loppliknande förut och jag hade aldrig kunnat förutspå vad det gjorde med mig, en vilja att bli stark, trampa för att bli snabb och det lyckorus som fyller kroppen när cykeln passerar mål-linjen är obeskrivligt! Det vill jag göra igen och igen!

Mål och planer för framtiden?

Efter 2017 blev det Cykelvasan både 2018 och 2019, på de här två åren har jag förbättrat min tid med 50 minuter. Jag har cyklat när jag känner för det, ambitionslöst, 2018 blev det 400 mil och 2019 ett par hundra till. Ifjol började jag även cykla racer och vi köpte en trainer vilket gör det lättare att få mil och att hålla träningen vid liv under vintern. Den här säsongen vill jag bli snabb, stark och uthållig och mitt mål är att öka träningsfrekvensen men framför allt ska jag strukturera den. Träna med en tanke, träna för att bli bättre och inte bara för att det är roligt och härligt. Jag har aldrig prestationstränat förut och jag vill bevisa för mig själv att jag kan. Går allt som jag vill så kommer jag att ge mig själv en rejäl utmaning till sommaren. Men den berättar jag mer om här på bloggen framöver. ?

Du hittar alla Sannas inlägg här!