Happybikerchicks

Lisa Petrelius, Gullbrandstorp, 49år.

Instagram: @happybikerchicks

Hur kommer det sig att du började cykla?

För snart tre år sedan anmälde jag mig till en heldagscykling med ”MTB i Steninge”. Konceptet var ”Njutarcykling” med fokus på att cykla i lugnt tempo, på fina stigar, med sköna fikastopp och trevligt after-bike-häng efteråt. Jag föll pladask. Det blev snabbt inköp av cykel och flera likadana cykelturer i grupp. På en av dem träffade jag Frida, som numera är min främste vapendragare (och min kompanjon på denna bloggen). Vi var båda nyfrälsta på MTB och insåg snabbt att vi hade roligt i hop. Dessutom hade vi samma inställning till cyklandet. Vi ville framför allt njut-cykla men samtidigt utmana oss och lära nytt. Så gruppcyklingen varvades snart med våra egna rundor. När sommaren övergick till höst satte vi lampor på hjälmarna och när barmarken blev våt och hal slirade vi omkring och tänkte att det i alla fall var bra balansträning. En rolig sak med Frida är att hon och jag funkar på samma sätt. Det är sällan vi lägger någon större vikt vid vilket väder det är när vi ska cykla. Har vi chansen så tar vi den. Vi cyklar gärna långt men gör sällan avkall på det vi kallar cykellycka och njut-cykling, dvs att också hinna stanna upp, kanske ta en fika och beundra omgivningen. I dag är mina cykelpass, särskilt de tillsammans med Frida, min absolut bästa batteriladdare och ett mycket trevligt ”måste” för mig.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

På en nyårsrunda förra året skålade Frida och jag in det kommande cykelåret med att mynta begreppet Happybikerchicks. Happybikerchicks – det är vi det, och vi bestämde oss för att 2018 skulle bli ett riktigt roligt cykelår. Det kan jag lova att det blev!

Ska jag välja ett minne från året som har gått så får det nog bli MTB-helgen i Nora, som jag och Frida åkte på i slutet av maj. Att få vara på läger, cykla, träna, utmana sig själv och lära nytt tillsammans med 50 andra tjejer i alla åldrar är verkligen roligt.  Jag längtar redan till maj då det är dags igen.

Mål och planer för framtiden?

Mitt mål med cyklingen är egentligen bara att fortsätta precis som i dag, det vill säga att cykla så ofta jag kan och ha roligt på cykeln! Men samtidigt är det spännande att utmana sig själv, både tekniskt och fartmässigt, så det vill jag också fortsätta att träna mig på.

I våras började jag även cykla racer, och upptäckte klung-cyklingens tjusning. I år vill jag varva cykling på breda och smala däck, på stig och på landsväg. Jag hoppas det blir minst ett par cykellopp, mycket för att ha något att träna inför, men också för att det är så roligt under själva loppet.

Som krydda på allting vill jag fortsätta med min cykelpendling till jobbet, på den ”alldeles vanliga pendlarcykeln”…Min vardagslyx och kanske mitt viktigaste bidrag för både en bättre miljö och en bra grundkondis.

Frida Fernbrant, Steninge, 42år.

Instagram: @happybikerchicks

Hur kommer det sig att du började cykla?

Varför jag började cykla trots jag tyckte det var en ganska läskig sport startade när tanken på klassikern dök upp. Ganska snart därefter blev min första landsvägscykel inköpt. Min första Vätternrunda genomfördes 2 månader senare. Därefter var steget inte så långt till att följa med maken på MTB. En heldagstur med löpning, paddling och en lånad MTB blev startskottet för en helt ny cykelvärld. Det var även då jag träffade Lisa som gjorde en av sina första rundor på en lånad MTB. Det föll sig naturligt att vi fortsatte cykla tillsammans och med samma ambitionsnivå att utvecklas och utmana våra rädslor har vi med hjälp av många skratt skapat en passion för cyklingen. Numera är Lisa en stor del av min vardag och min absolut bästa cykelkompis, tillsammans utgör gör vi duon fridaålisa och har skapat vårt instagramkonto  happybikerchicks.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa minne är en rad av tillfällen med samma känsla….Lyckan att vara just jag som just nu får vara just här och nu. När vädret är som sämst eller när dofter och färger från naturen blir som en energibomb. Cykellycka i kubik. Men om jag ska välja ett tillfälle har jag precis som Lisa kommit fram till att Nora MTB Weekend i maj 2018 hamnar i topp. Tillsammans med 50 härliga cykeltjejer utmanade vi oss både uppför, utför och över stock och sten med massor härliga skratt och gemenskap.

Mål och planer för Framtiden?

Jag vill fortsätta att cykla med lycka och glädje som drivkraft där tider och prestation inte står som första fokus. Givetvis vill jag på vägen utvecklas tekniskt, att klara de svåra passagerna, bli snabbare utför, allt det där som får hjärtat att bulta lite extra. Jag vill fortsätta känna att väder och vind inte får mig att avstå min runda. Jag hoppas att vi fridaålisa kommer utmana

oss i fler lopp både i MTB och landsväg. Jag hoppas att året 2019 och med uppdraget som ambassadör för Cykeltjejer kommer ge både er och oss en hel mängd av upplevelser, inspiration och cykellycka.

Du hittar alla Happy Bikerchicks inlägg här!