Prova på Triathlon

I klubben som hela min familj tränar i så finns det många olika saker att träna bla Triathlon.

Varje år anordnar klubben Prova-på-Triathlon, en träning som ska vara tävlingslik för att man ska få prova på växlingen mellan de olika momenten och komma ihåg att vrida nr-lappen etc. Det är tidtagning men klubben är noga med att understryka att det är en träning och ingen tävling. Träningen är öppen för alla och det brukar komma väldigt mycket folk. Både elit och nybörjare. Det finns två olika distanser att välja mellan så alla kan prova på. Ibland finns det också för barn.

Förra veckan var det dags igen och jag hade inte tänkt att jag skulle vara med då jag åter igen känner mig osäker på simningen (ni som hängt här sedan förra året vet att jag kämpade mycket med mina hjärnspöken innan jag körde en halv Ironnan i Borås)

Men jag gick ner till klubbstugan för att heja på alla duktiga triathleter. En klubbkompis kom då med den briljanta idén att jag kunde köra utan att simma, då var det ca 10min till start. Jag bestämde mig för att köra men nu var det bråttom! Jag sprang hem, bytte om på 2 minuter, tog löparskorna i handen och cyklade tillbaka till klubbstugan. Perfekt uppvärmning 🙂

Starten gick och jag väntade vid strandkanten, när hälften av simmarna kommit upp sprang jag med till växlingsområdet. På med hjälm, cykelskor och iväg. Så kul!! Tillbaka till växlingsområdet och ut på löp. Jag sprang riktigt snabbt trots att jag inte kört något brickpass sedan förra sommaren. En riktigt rolig kväll och suget efter att köra triathlon igen väcktes till liv. Får se vad det leder till framöver.

Ett väldigt roligt och uppskattat intiativ av klubben som brukar ordna detta 3-4 kvällar varje säsong.

//Frieda