Vila eller träna hårdare?

Ni har säkert hört att man ska lyssna på kroppen och rätta sig efter vad den säger. Är man sliten ska man vila.

Jag tycker dock att det är väääääldigt svårt att veta i vissa fall. Visst, är jag ”sovtrött” så ser jag till att få mer sömn, men vissa fall av ”träningstrött” har jag svårt att avgöra vad som är rätt. Jag har inte haft en vidare värst hård vecka, 4 intervallpass och 300km på cykeln sedan i måndags. Jag har sovit bra men har justerat kosten en aning till vad som borde vara hälsosammare. Idag var det som klister under hjulen när jag försökte köra på. Istället för 10x3min blev det 5x och nu vill jag helst av allt lägga mig och sova…

Jag vet inte om det beror på att jag inte tränat tillräckligt eller om det är kroppen som börjar bli sliten? Vilka signaler ska jag lyssna på? Låga effektvärden men normalhög puls betyder att jag är fräsch (men lat). Jag är förvirrad och skrev och frågade min tränare, får se vad han säger.

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *