En föräldrainspiration

Foto: Jessica Blomqvist

Vi står inför livets förändring med att bilda familj och få vår första lilla knodd. Cykel har verkligen kommit in i livet för att stanna och vi kommer självklart att introducera cyklingen för den lilla. Ja nu är det ett par år bort att introducera cyklingen i att just lära sig själv. Men jag ser oss redan till våren som en familj som kan vara ute och cykla. Jag hoppas verkligen att den lilla kommer att gilla att sitta i en cykelkärra, för att följa med på olika turer.

Jag följer en person på instagram som är väldigt framgångsrik MTB cyklist och varit under en väldigt lång tid. Men det var inte riktigt därför som gjorde att jag började följa denna person. Utan det är en ren och skär föräldrainspiration.

Visst, nu har denna person förmånen att vara cyklist på heltid och kan anpassa sin dag utefter barnens tider osv. Den person jag talar om är, Emil Lindgren @emillindgrenracing . Jag älskar hur han delar sin passion för cykling till sina barn. Hur han låter vägen till barnmamman vara en bana där trottoarer kan vara hopp eller hinder. Cykla ner för en trappa och leka sig hela vägen till dagmamman. Oerhört inspirerande att se, än den stress många av oss lever i idag. Som sagt fördelen med att styra sina tider själv, såklart. Jag förstår också att man har tider att passa på morgonen och barnen ska iväg till förskola/skola etc etc. Hur han uppmuntrar varenda barn på träning med hans positiva energi. Det måste ge barnen ett sådant glädjerus, jag får det ibland bara av att se vissa instastories eller korta filmsnuttar.

Jag hoppas jag kan ha det här i baktanken när det är dags för våran lilla knodd att cykla till förskolan 😉