Vårtips

Hej

Sitter du och funderar på en kortresa nu i senvintern? Det börjar bli vår nere i Europa, vilket innebär att vårklassikerna kommer närmare 🙂 under 2016 tävlade jag för ett lag som var baserat i Nederländerna och jag bodde i Valkenburg och tänkte slå ett slag för en cykelresa till den delen av världen.

 • Naturen och arkitekturen är helt otroligt fint.
 • Det är inte alls platt (snarare mycket kuperat).
 • Det är hur cyklevänligt som helst.
 • Du kommer nästan garanterat att möta pro-cyklister ute på träningsturer.
 • Det finns jättemycket intressant historia och kultur att ta del av när du inte cyklar.
 • Det finns gott om cykelvägar och småvägar med ytterst lite trafik och allt är i prima skickt i fin omgivning. I början var jag lite rädd att jag skulle cykla vilse eller för långt i fel riktning men eftersom det finns toppvägar överallt är det inget att oroa sig över.
 • Du kan utan problem cykla i tre länder under samma dag (Belgien, Tyskland och Nederländerna).
 • Som om inte det var nog – cykelvänliga kafeer finns överallt.

Du kanske har hört om Amstel Gold-loppet? I år är det 15 april och går just i den här trakten och det är väl utmärkt så vill du ta en träningstur så är det bara att följa skyltarna som tar dig runt de olika rutterna loppet gått.

Maastricht är en av de finaste städer jag besökt och lättare att ta sig runt på cykel än i bil. Vädret kan tyvärr vara lite si och så, det är blåsigt men varmare än Sverige och har du tur är det riktigt varmt 🙂

Hör av dig om du vill veta mer 🙂

Sofia

2 reaktioner på ”Vårtips

 1. Skoj med nya cykelresetips!!
  Jag vill hemskt gärna veta mer! Och så skoj att du har tävlat för ett lag utomlands. Varför slutade du? Kram!

  1. 🙂 Vad skoj! Jag skulle rekommendera att åka dit på våren, det är verkligen hur fint som helst och såååå många olika ställen att cykla på. Amstel Gold går för både damer och herrar och är jättespännande 🙂 Det finns många grand fondos och liknande, t.o.m. triatholons det är verkligen en cykel- och sportnation.

   Det nära till många andra intressanta ställen, Luxemburg t.ex. som är fint för en dagstur. Hem för mig när jag var där var Australien men jag åkte tillbaka till Sverige från Dusseldorf eller Amsterdam, tågförbindelserna är betydligt smidigare via Amsterdam och det hjälper när man reser med cykel/cyklar…

   Jag bodde i Valkenburg men Maastricht är underbart, likaså Schin op Geul, Ransdaal, Eys (har tågstationer, vilket är jättebekvämt) men jag älskade verkligen de flesta pitoreska småbyarna i de trakterna.

   Det finns många olika sidor där du kan ladda hem cykelturer till din dator och de kan vara jättebra att följa. Kolla t.ex. på http://www.mapmyride.com/nl/valkenburg-limburg/ för lite inspiration. Dessutom ser du profilen och kan planera om du vill ha jättekuperat eller lite lagom backigt.

   Jag kom i kontakt med dem via mitt lag i Australien och planen från början var att det skulle vara en sässong, det räckte för min del. Visst älskar jag att cykla men loppen där nere var på tok för galna för min styrka och i ärlighetens namn var jag livrädd innan några av dem 🙂 för min del var ett stort lopp runt 80 pers (och det på torra, breda vägar), när det var 180 pers som skulle samsas när vägen gick från fin och bred till smal enfilig, halkig kullersten var det kaotiskt. Det var dock på det stora hela en jätterolig erfarenhet och jag blev mycket bättre som cyklist av det.

Kommentarer inaktiverade.