Äntligen en fångad spontancykling igen…

”Pling”…SMS:et som försiktigt gav sig tillkänna på Lisas telefon tidigt på söndagsmorgonen kunde lätt gått förbi den morgontrötta säsongsarbetaren som sett fram emot en sovmorgon-en mulen sådan, perfekt för att ligga och dra sig ett tag…

-”God Morgon!! (Stor sol och smiley) Cykelsugen??

-”Nu????”

När vi får till de där riktigt goa morgon-cyklingarna är det nästan alltid 100 procent Fridas förtjänst. Och hittills har vi inte ångrat en enda!!!

Upp och hoppa, slänga upp cykeln på stället, en kaffe i bilen och sedan var vi snart iväg på cyklarna. Äntligen en härlig morgonrunda igen, där benen fick bekänna färg. Vi bestämde oss för att cykla en bit på Dirty Halland-rundan, fast baklänges, (den där grymt långa turen som vi cyklade med, eller egentligen utan karta i mars, där vi tappade bort oss så in i bänken i Knobesholm och därför fick gena litegrand för att hinna runt loppet innan solen gick ner) Den ”borttappade etappen” var det nu dags att återerövra. En perfekt flåsrunda, med fokus på fart och distans, utan ett enda tekniskt parti, ja utan en enda stig vid närmare eftertanke. Med andra ord en rätt så bra träningsrunda inför Cykelvasan om några veckor, där både ben och flås fick bekänna färg.

Njutningen denna morgon bestod mestadels av trevliga samtal och en så där jämngrå men ändå vacker färgton i naturen och sommardofter som höll på att berusa oss. Givetvis blev det många kommentarer om vilka fantastiskt fina cykelvägar det finns att upptäcka.

Som vanligt mätte vi varken distans eller tid, men det blev nog sisådär en fem mil i ett gott tempo. Förstås så blev det också ett och annat stopp för att fota naturen, söta kossor eller bara underbara, slingrande cykelvägar…

Absolut bäst på hela turen var när vi kom till jordgubbsodlingen intill vägen. Vi har bestämt för oss att vi hört någon säga att ”man får stanna och plocka jordgubbar på vägen om man håller på att förgås annars”…Det gjorde vi, alltså både höll på att förgås och plockade jordgubbar… Djupt hukande mellan plantorna och med kinderna fulla av de mest underbara jordgubbar prövade vi olika fraser att säga om vi blev påkomna… Som – ”tar ni kort?” eller ”Kan man swisha?” till ”Vi hjälper er bara att gallra jordgubbsplantorna lite”… Men ingen kom på oss (den här gången heller) och nöjda, belåtna och mätta unnade vi oss en liten vilostund i gräset också, innan vi flåsade vidare igen. Det är underbart att börja en söndag med en cykeltur om ni frågar oss.

Frida och Lisa / Happybikerchicks

Cykelväg bland rallarroser
Dit bort ska vi…
Alltså jordgubbar…så fantastiskt gott!!!
Mätta, nöjda och belåtna…