Jag är redo, nu bär det av genom Sverige!

Följ mig gärna på Instagram @maria.ohlund där jag lägger upp bilder längs resans gång.

Jag skulle skriva ett sista inlägg innan avfärd om packning och utrustning, det blir inget med det. Allt jag skulle ha med fick inte följa med helt enkelt. Allt eftersom jag försökte få ner sakerna i mina väskor bantades packningen ner. Det fick inte plats och det var alldeles för framtungt! Det får bli ett inlägg om det efter resan, när jag har facit om vad som behövdes. Min pappa frågade om det inte blir framtungt att ha två väskor på framgaffeln (som rymmer stor del av det som väger i packningen), pappa hade rätt! Sett i backspegeln så skulle jag haft en pakethållare även bak och två likadana väskor för att fördela vikten bättre. Väskan under sadeln ser stor ut men den rymmer (bara) min sovsäck och en liten bikini. Paketet ovanpå sadelväskan är tältet och flip flopsen är de enda andra skor jag har med mig.

Utrustning till cykeln: två slangar, kedjelås, vinylhandskar, däckavtagare och multiverktyg. Den lilla tuben är olja och låset är viktigt och måste med trots sin vikt

Jag är glad att jag prioriterade att skaffa en ny hjälm, en varselgul med wavecel. Den skulle vara gul runt om och inte svart bak vilket vissa gula hjälmar är. När jag cyklade Kattegattleden sa Daniel, min man att jag syntes väldigt dåligt längs landsvägarna även i dagsljus men att han hade sett några som hade gula hjälmar och de syntes mycket bättre. En uppladdningsbar baklampa blev det också som syns upp till 2 km. Lampan syns grymt bra även i dagsljus och kommer vara tänd när jag cyklar längs landsvägar.

Nu är det som det är med packningen och jag måste ta mig iväg, semesterdagarna är ju tyvärr inte oändligt många.

Modiga människor lever inte för evigt men fega människor lever inte alls” Johannes Hansen

Med det citatet i huvudet cyklar jag iväg!

//Maria

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *