#schysstcykling

Jag har hoppat på ett väldigt spännande projekt som startar i höst med sikte på Vätternrundan 2020.

Fotot är taget av Photomind.se Alexander Winter.

Det går inte ut på att köra någon sub tid, utan hur fort man kan köra ett klassiskt lagtempo. Men sedan är inget klassiskt. Laget har 7 deltagare i blandade åldrar och kön och ingen blir avhängd efter vägen. Därav har namnet #schysstcykling tagits. Vårt mål är alltså att se hur snabbt man kan cykla med ett blandat gäng cyklister i en liten grupp om man tränar ihop gänget och hjälper varandra.

Glädje, respekt och säkerhet är ledorden som kommer att vara extra viktiga för oss. Som vid all cykling vill jag påstå.

Lars är flitig både som föreläsare och på sociala medier. @larserlman

Initiativtagarna till det här är Lars Erlman och hans son Emil. Det är inte första gången som Lars hittar på projekt att kasta sig in i, han har t.ex gjort en svensk klassiker under samma dygn!! Visserligen fick skidåkningen ske på rullskidor och transporter med helikopter mellan de klassiska orterna. Han är triathlon kille med 4 ironman Kalmar bakom sig. Men linne, det får han mig inte att cykla i!?

Far och son Erlman när vi var med klubben på träningsläger i Torreveija i våras.

Emil har under året samlat in pengar till barncancerfonden genom att skänka pengar för varje cyklad mil han gjort i år.

Emil 17år och redan driver han ett insamlingsprojekt för barncancerfonden .

Jag blev så smickrad och förvånad över att bli tillfrågad att jag direkt svarade ja! Att jag, en inte helt ung tjej kan vara med och bidra känns ju både otroligt och får mig att engagerad. Är ju så spännande att vara med i ett sånt här projekt. Vi ska träna med individuella träningsprogram från Guided Heroes, vilket kommer att bli helt nytt för mig som bara tränat på känsla hittills. Att vara en liten grupp gör ju också att jag sätter mera press på mig själv än tidigare år i klunga.

Träningen kommer Marcus Streijffert att styra upp. Först var det tänkt att han skulle vara en del av laget som cyklar men tyvärr drabbades han av hälsoproblem så cyklingen får han avstå ifrån. Marcus tränar Anna Beck i paracykel landslaget så kan jag bli lika bra som hon skulle jag vara mera än nöjd. (Ska väl inte räkna med underverk men ändå.)

Att det kommer att bli jobbigt är jag inte rädd för utan helt beredd på.

Det som kanske kommer att bli jobbigast är nog att de andra i gruppen verkar vara sjukt morgonpigga och jag är inte det. Men man får väl träna på att komma i säng på kvällen.

David Gunnars var en av 15 rekryter i team Skoda 2019.

David är bilbyggaren från Rättvik som upptäckte cyklingen för några år sedan då han ville gå ner i vikt. Nu är han otroligt vältränad och disciplinerad i sin träning. David kommer att vara en maskin runt Vättern, han ger allt. David finns på Strava för träning och Instagram @davidanjigunnars och då kan ni även se snygga bilar.

Mikaela Finn 19år är en stark tjej som det ska blir så roligt att cykla med .

Mikaela Finn känner jag inte sedan tidigare och det kommer att bli så roligt att lära känna henne och få cykla tillsammans. Starka tjejer är alltid roligt att träffa och lära sig av.

Peter Ilar från Falun är snabb och stark velodromcyklist. Ni ser att han kört slut på sin kompis i bakgrunden.

Peter har jag träffat i velodromen i Falun. Han är stark och alltid glad och hjälpsam. Kommer att bli en tillgång i gruppen. Han finns att följa på Strava och Instagram @peter_ilar

Martin Hjort cyklar Leksandsrundan 130km.

Senaste tillskottet i teamet är Martin Hjort från Borlänge. Jag känner inte till någonting om honom så det ska bli roligt att lära känna den här starka cyklisten.

Ja, det här kommer att bli en spännande säsong för mig. Jag spänner verkligen bågen och går helt utanför min ”komfortzon”. Naturligtvis kommer mera om detta på bloggen i höst. Är ni mera nyfikna kan ni följa det här på sociala medier.