Sälen, Trysil & Dalarna

Ledigheten är över.. så nu får ni se vad jag har fiffelurat med dom 10 dagarna jag har varit ledig denna sommaren. Det finns få ställen i Sverige som jag älskar mer än Sälen & Dalarna. Första gången jag var där som jag kommer ihåg var jag 6 bast.. men då var det skidor för hela slanten. Vet inte om jag var ngn stjärna på dom där skidorna då.. men jag åkte för allt jag hade hela tiden. Var först i liften när den öppna och sist hem när den stängde.

Första gången jag var där när det inte va snö var 2014.. det blev helt surrealistiskt att se allt utan snö.. jag hadde ju bara sett det med snö.
Nästan så jag fick gråten i halsen ?. 2014 var första gången jag körde CykelVasan 90 km.. första gången jag var i Rörbäcksnäs – Såld..
Man kan säga att där och då blev det jag och Sälen = ❤, im in love.

Efter den gången har jag besökt Sälen med omnejd minst 2-3 gånger per år. Vissa år både med skidor och sen med cykel. Det finns ju nästan hur mycket som helst att cykla på. Bara att kolla in på Bikeindalarna så hittar ni massvis.

2016 så hade jag ju fått nys om Trysil (som cykeldestination – skidor har jag ju åkt på stället innan) – hm det där måste ju kollas på lite närmare. Sagt o gjort mot Norge och Trysil Bike Park – Gullia . Herregud.. är jag i cykelparadiset nu?? Där va ju allt jag tyckte va skoj med cykel. Då va området inte så utbyggdt som det är idag.. där fanns ingen pumptrack och inte en massa öva på att hoppa linjer. Sen 2016 har det ju hänt massor med Trysil.. man har skaffat hopplinjer, skapat massvis med nya slingor, men framför allt har man skapat Magic Moose ❤… har man bara lite tid, så lägg den på att åka upp på berget och få swicha ner för Magic Moose. Alltså roligare nerförskörning får man leta efter. Älskar’t!! I Trysil Bike Park så finns där cykling för precis alla. Allt från väldigt enkelt till väldigt svårt med stora feta hopp och annat spännande. Men det är såååååååååååååå värt ett besök, du kommer inte bli besviken. Säger bara en sak – ÅK DIT ??

Förutom detta så blev det ju en del cyklat i Lindvallen, 2 gånger upp för berget till Gustavsliften, väl uppe så passade jag på att köra bort till Stensjön. Nerför blev det Rosa leden.. så fick man dra några flowiga svängar och så hoppa lite på vägen oxå.. ups..

Som alltid cyklade jag bort till Hundfjället, va ju tvungen att hälsa på Kepsson & Halsson i Trollskogen lixom. Om inget annat så drar dom helt sjuka skämt. Förutom det så kan man besöka björnarna och vara med på trollbröllop eller hänga på i trollskolan 😉

Här har vi dom.. Kepsson & Halsson

Annat som jag har pysslat med när jag inte har cyklat är att vara servicekvinna/drickalangare ?och hejjarklack ? när andra i la familia har cyklat under Vasahelgen. Så två vändor Sälen – Mora har det blivit. Själv bestämde jag mig för att inte cykla någor av loppen i år. Ganska skönt faktiskt att inte behöva stimma runt med det oxå, så jag är nöjd. Fick ju lixom komma till mitt älskade Sälen – bara det är ju underbart.
Fick träffa vår egen Cykeltjej Tilde – både före och efter sitt lopp i Ungdomsvasan F13-14. Säger bara Go go go Tilde.. snacka om att jag skrek när dom kom in på upploppet och Tilde drog av en riktig rökarspurt ??.. Bäst när det gäller!! Yehoooooo.. först över mållinjen o vinnare av Ungdomsvasan F13-14.

Tyvärr blev det ingen tur till Rörbäcksnäs denna gången…men 2019 är ju inte slut ännu. Så vem vet.. Sälen är bara en bilfärd bort och hösten i Dalarna är magisk.

Till helgen drar tävlingarna i DK ?? igång igen.. går hårt ut med tjejtävling nr 2 i Girls on Trails på min favvoplats Tisvilde Hegn.. so to be continued. RR – kommer!!

Keep Biking!!
// Linda 😀