Tjejcykling

Jag kom på att det var dags att ta lite nya tag med tjejcyklingen. Jag har ju berättat att jag är ganska ensam tjej på klubbträningarna. Trots att vi har två fartgrupper är det bara någon enstaka tjej som kommer ibland. Tydligen skrämmer det här med blandade grupper!

Vi behöver bli flera tjejer inom cyklingen och i våra cykelklubbar. Jag tror att MTB har kommit längre än landsvägscyklingen. För mig är cyklingen mycket förknippad med kamratskap och skratt och det vill jag gärna sprida vidare till andra.

Så vi drog ihop en kortare fikatur för tjejer för att väcka intresset med gruppcykling lite. Inte något svårt eller som kräver mycket planering alls. Huvudsaken att det blir av tänkte jag! Jag skrev att killar som anpassar tempot också är välkomna, så Robin och Hugo följde med. Om ni undrar varför några i klungan inte ser ut som tjejer. Det fungerade dessutom väldigt bra.

Trevliga killar att ha med! Fotografen Johan var också en bra kille att ha med om det ska bli bra bilder.
Min dotter Maja fixade fikastoppet då alla fik på lagom avstånd stängde onödigt tidigt.

Vädret såg lite hotande ut med mörk himmel. Vilket kan ha bidragit till att vi till slut inte blev så många. Men vi klarade oss från regn hela turen och fick en snygg regnbåge i bakgrunden på vår gruppbild. Vi cyklade inte så långt och lagom mycket backar , allt för att det skulle bli en bra känsla och ge mersmak.

Ett glatt gäng! Tack för att ni var med.
Nylagd, svart fin asfalt på vägen gör cyklisten glad.

Vi hade en trevlig tur och jag hoppas att det blir mera cykling och att flera tjejer vågar sig till klubbträningar och fikaturer även i mixade grupper. Så tjejer kom och cykla! Ni som redan är med på träningar, locka med kompisar. Det kan vara en riktigt hög tröskel att komma i väg första gången och med en kompis går det mycket lättare.

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *