En vecka som funktionär

Leksandsrundan 2019

Vi har just avslutat vår cykelvecka här i Leksand. Och vilken vecka det blev, trots varierande väder har det varit många glada leenden och en massa god fika. Roligt är också alla glada klubbkompisar som ställer upp och jobbar helt ideellt dag efter dag!?

Varje dag inleds med en genomgång av bana och bemanning av korsningar. Blir man inte placerad i en korsning får man jobba som masterstart eller kvaståkare. Det får gå lugnt och fint i början och på slutet gäller det att peppa och få alla i mål.

Klädseln i veckan har varit klubbkläder och reflexväst så för att liva upp det hela har jag haft en olika kepsar varje dag. Liksom för att liva upp det hela!

Några vill cykla riktigt fort andra har som mål att ta sig runt. Alla är lika välkomna.
Lite bistert väder på de inledande, långa loppen. Då var jag både vägvisare och medaljutdelare.

Det är så roligt att prata med cyklisterna som cyklar i mål. Vad var bra och vad var jobbigt? De flesta var överens om att banan på 70 km och 130 km var tuff men väldigt vacker. Medaljerna är konsthantverk av käck och Hedbys smedja så de är lite speciella. Alla tjejer som startade fick varsin cykeltjejer vattenflaska och det var uppskattat. Tack Originalteamwear för det! ??

Många korsningar har det varit!
Helt enkelt underbart att stå i en by på landet. Några äldre kom förbi och pratade lite och tyckte det var kul att det händer saker i byn när 250 cyklister trampar förbi.
Fikat spelar en betydande roll på Leksandsrundan.

Solsken är ju bäst och nästa år hoppas vi på ännu mera sol och att ännu flera hittar hit till Leksand och cyklar med oss. Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *