En känsla av vemod

Semestern är slut och jag är tillbaka på jobbet. Samtidigt som jag trivs bra i en vardag med rutiner så finns där ändå en liten gnutta vemod. Det är samma visa varje år, kul att vara tillbaka på jobbet men tankarna snurrar om att inte hinna med allt jag vill göra.

Jag har under de senare åren förstått att det handlar om min rastlösa personlighet. När vardagen kommer handlar mycket om planering för att få ihop familj, träning och jobb. Så som det ju faktiskt ser ut för de allra flesta.

Helt enkelt en rädsla för att inte ha tid för mina olika äventyr de andra 11 månaderna också!

Under åren har jag kommit på att bästa sättet att lugna mig själv i dessa tanker är att ha lite olika saker inplanerade. Liksom för att visa för mig själv att jag kommer hinna, det kommer bli av.

Och egentligen så är det vardagsäventyren, de små som man kan göra en kväll efter jobbet eller på helgen som är de viktigaste. Det behöver inte vara stort, inte ta mer än någon timma och det behöver inte kosta. Mina vardagsäventyr handlar ofta om cykling ett par timmar efter jobbet med vänner. Att ha en dag i veckan bokad så man vet att det blir av.

Jag ser också till att alltid ha någon liten resa bokad, något jag planerar och ser fram emot. Under hösten ska jag iväg med ett tjejgäng till Isaberg för cykling. Det blir bara över en natt men det räcker.

Utöver det här så har jag en plan, om jag nu kan få den i lås. Min man Daniel fyllde 40 för någon vecka sedan och jag har sagt att den här gången blir det ingen present i form av en sak, jag vill att vi gör någonting tillsammans. Får vi löst barnvakt och hittar datum så blir det en resa till ett helt magiskt ställe. Perfekt för firande av en cyklist. Mer om det om jag kan få till den resan.

Ha det gott så länge och kör hårt!

//Maria

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *