Etapplopp

I helgen körde jag lopp på Australiens östkust. Loppen heter Tour de Tweed och är del av Australiens elitserie. Vi var tio stycken från mitt lag som deltog, fem kvinnor och fem män. Det var ett tag sedan jag körde större lopp så jag var ganska nervös inför första landsvägsetappen som vi körde i fredags och inför kriteriumloppet som var på söndagen. Startfältet var relativt stort med 70 kvinnor vilket såklart var jätteskoj.

Testtur av en del av det ena landsvägsloppet

Loppen vi körde var landsväg x 2, kriterium och individuellt tempo. Mitt favoritlopp var under den andra dagen, landsväg med sex rejäla backar och två grusvägssträckor. Inte för att jag är något speciell på dem men för att jag körde bättre än jag förväntat mig. Första loppet körde jag rätt kasst i och var besviken men var så nöjd med att kunna återhämta mig och köra bättre under lördagen och söndagen.

I totalen slutade jag precis mitt i fältet. Varken bra eller dåligt men en erfarenhet rikare och det var kul att vara ute med laget igen.