Smoothie i alla former. Har du provat med rödbetor?

Alltså hur enkelt är det inte att få i sig frukt och grönsaker via smoothie? Hur enkelt som helst, och man kan verkligen variera sig. Jag har länge gjort mycket smoothies baserat på frukt, men när tillfälle gavs på jobbet att göra en Blenders Challenge med grönsakssmoothie öppnades ytterligare nya val upp.

Vem kunde ana att det kunde vara gott att göra en smoothie på rödbetor tillsammans med hallon? eller ärtor, grönkål och mango? Inte trodde jag det iallafall. Så jag tänkte dela med mig av den som blev min favorit när vi provade, nämligen rödbetssmoothie. Jag skulle rekomendera att man har en starka blender eller att man kanske får köra smoothieprogrammet fler gånger för att få en slät och fin konsistens.

 

RÖDBETSSMOOTHIE

ca 1 liter

300g rödbetor
200g hallon
100g squash
Saft & skal från 1-1,5 apelsin
3cm ingefära
2dl mandelmjölk
1 dl vatten
en nypa stevia

Skala rödbetorna och släng sedan ner alla ingredienser i din blender och mixa.
Häll upp och njut !

 

 

1 reaktion på ”Smoothie i alla former. Har du provat med rödbetor?

Kommentarer inaktiverade.