Samtal med coachen..

Nu när hösten står för dörren och dom ”sista” tävlingarna ska planeras in så har jag i veckan haft ett snack med min coach (Pär – SweCoach). Vi snackade lite om ditten och datten innan vi tog tag i det viktiga. Jag och Pär har haft samarbete sen 2012. Om jag säger såhär.. jag har aldrig varit så bra som jag är nu. Tillsammans med Pär så har jag flyttat många gränser ?.. så något av det vi gör, måste ju vara rätt. Vi har hittat rätt recept för att få mig att prestera på bästa vis. Han ser ju allt jag har kört och det som jag ska köra. Hur siffrorna jag får fram under träning/tävling ser ut, om jag sköter mig vill säga.
Vi har ju givetvis kontakt mer eller mindre varje månad. Han har stenkoll kan jag säga! Inte läge och försöka smyga där inte ?..

Vi jobbar genom Training Peaks, på det sättet så ser jag vad han har planerat för pass och det är där jag skriver in mina tävlingar. Man kan säga att vi båda ser vad det andra gör. Mycket praktiskt. Han ser hur jag kört och hur jag känt på passen och på tävlingarna.
Han planerar ju efter hur det känts och till kommande tävlingar. Är superbra att ha någon som gör allt tänkande, så det enda jag behöver göra är cykla ?‍♀️.. typ..
Ibland undrar jag om han tror jag är odödlig när jag ser passen.. och han undrar nog vilken toka han har jag att göra med, när jag bara går banans när jag skriver och när jag bara fyller på med tävlingar till höger och vänster. Jo vi har en plan som start såklart.. sen kan jag freebasa lite under tiden.
Jag har ju turen att Pär är väldigt påläst och är med på alla nya rön, på det viset så är han ju med på allt det senaste.. vilket jag märker när det helt plötsligt ska testas nya pass.. så lite av en försökskanin ? är man oxå.

För den som inte har en coach kan det vara lite skrämmande, men till den som ska vara din coach måste man lämna ut sig. Man måste berätta precis hur det känns annars kan man inte få det där skräddarsydda som ska vara precis för dig. Därför är det viktigt att personkemin lixom stämmer.
Både inför och efter varje säsong gör jag tester som visar en massa fina siffror.. det är dom siffrorna som hjälper mig att bli bättre, träna smartare och framför allt prestera bättre. Det är ju med dom siffrorna som jag tränar efter när jag kör mina pass, speciellt på vintern innomhus. Kan säkert skriva nått spännande om det, det kommer upp här om någon månad..

Jag i kläder från Kalas (såklart) i coachens design 😉 Allt för att synas.

På hösten brukar det bli lite mera långloppsbetonade tävlingar för min del. XCO loppen lider mot sitt slut och det finns inte lika mycket race att välja på. Men har hittat lite som jag ska ta mig an här nu på höstkanten. Så det är bara att hänga med så får ni se.. glömde jag säga att jag gillar att tävla ????

Tänkte skriva en RR om Bockstensturen i veckan.. va länge sedan ni fick läsa en.. väntar bara på att bilderna ska ramla in.. har hittat ett gäng. Men det kommer flera. En kortare variant kommer att dyka upp på insta.

Keep biking!!
// Linda 🙂