En ”lite sen” RR från Bockstensturen

Lite sent, men vad är bättre än att gå in i helgen med en RR från ett toppen lopp.. så här får ni nu the exclusive RR från Bockstensturen 2019 – Limited edition.

Så va det då dax för Bockstensturen, avslutningen för Långloppscupen 2019. Jag vara bara halvtuff och körde 50 km. Har gjort det ett gäng med gånger innan och jag är helnöjd med det. Säger bara gött jobbat till alla som tog sig ann antingen 75 km eller 100km.. båda dom rundorna bjuder på några sugande backar och andra spännande utmaningar. Men jag är inte så tuff utan jag håller mig till 50km. En tävlingstid runt 2-2.30h är helt lagom i min smak. Jag hinner inte bli uttråkad och jag kan gå på fullt hela tiden.
Tyvärr får man kanske säga så är 50km inte tävlingsklass utan motionsklass.. men det är körning iaf. Ni ska inte för ett ögonblick tro att det är fikakörning.. nä här är det full gas & taktik från start ändå.

50km banan har under åren ändrats lite inför varje gång, så det är alltid lite nya stigar eller nya grusvägar som man ska gasa runt på. Så vi går väl på den vanliga ordningen… så blir det inga tveksamheter, dvs att jag inte glömmer nått.

Vädret☀️: Helt plötsligt så var sommaren tbx ?? Tempen visade 25-26 grader..????. Så jag klagade inte. Va tom lite sådär att oj vad varmt det blev nu då.. nästan lite jobbigt.
Banan ?: Bockstensturen 50km har ändrat sig lite mellan åren. I år hade vi egen starttid ?. Jag tyckte nog att dom fått till årets bansträckning bra. Ny startloop ut från Varberg, det var både mera singeltrack och mera stig på både på vägen ut och på vägen tillbax in mot Varberg. Tyvärr får man ju säga så är 50km bara å nosar lite på Åkulla, men Åkulla levererar fin fina stigar ?. Schysst utsikt när man kör vid kanten av en sjö..idyll. Sen kommer nog min favvodel.. när man viker in på en stig vid kalhygget.. alltså jag dör så skoj den är. Det är där dom halländska rötterna och stenar kommer in som man ska busa med. Rullar på med körning inne i granskogen = stök & bök = Linda like. Åkulla levererar ett gäng med backar ?, inte dom allra värsta, men tillräckligt för att bli trött. Efter näst sista kontrollen har det tillkommit en helt ny del som kändes som att köra runt i en djungel ??, lite tillkörning på den biten, så kommer det bli ??. På slutet kommer man in på XCO banan i Breared…så kul ??. Dom har valt roliga delar av banan som alla kan reda av, kul att dom visar upp banan för resten av världen. Sen kommer ju le gran final.. sista biten in mot Varberg och målet, den är så galet rolig. Det är lättcyklat, vilket snabbt innebär massvis med ??. Dramatiskt när det känns som man kör genom en bergspassage. Lite småkuperat med stenar och klippor… Brett och fint.. när man rullar över vägen och till slut cyklar längs med Varbergsfästning så blir det ett yehooo.. en sista byggd bro över vattengraven och sen är det bara spurten kvar in över mållinjen. Där kommer medaljen för genomfört lopp.


Lilla Blå?: Som det skogsrallyräser cylle som han är så rullade han runt o ville åka fort i år oxå. Jag gjorde mitt bästa för att gasa så han fick göra det han gör bäst.. dundra runt bland stök o bök. Inget trasslande..utan for runt som en tok där i skogen. Han är snabb min hoj ??.. sen är han ju lite snygg oxå, det hjälper!
Linda ?: Alltså, jag gillar Bockstensturen ?, funderade på hur många gånger jag kört 50 km? Får återkomma med den.. Drog på lite sådär lagom från början för att få en bra resa ut från Varberg och det kändes fin fint. Bara ”lite” för att skaffa en bra position ?? Både benen o pulsen ville hänga med på resan så ja…bara å gasa och se glad ut ??? Pannbenet va på topp för att bli plågat. Brukar vara det på detta rajset.. vet inte varför.
Med egen start blev det lite mera cykla med andra o mindre cykla själv..kul ??. Gött med lite draghjälp. En bra dag i spåret runt Varberg. Att bli?:e snabbaste dam in i mål, kändes ✌. Har siktat på topp 3 några gånger och nu äntligen fick jag till det ??. Kul och ett litet äntligen!!.
Det ända som inte blev så bra med årets upplägg, var att vi snabbaste i 50km körde ifatt dom något långsamma i 30km å det blev lite sådär lagom rörigt. Tycker alltid lite synd om dom som man kommer ifatt.. måste ju vara lite sisådär att helt plötsligt kommer det ett gäng med tokar i full kareta och ska om. Tänk om det är deras allra första tävling och så kommer det tokar och hetsar. Man vill ju lixom inte köra över någon och skrämma dom från vettet. Man vill ju att dom ska tycka det här är precis lika kul som en annan tycker och vill att dom bara ska cykla mera. Men det var som vanligt kul ändå! Sååå kul att träffa alla cykeltosar oxå och få prata cykelstrunt och annat viktigt ??. 
Jag tror om inget oförutsett händer att jag kommer köra 2020 oxå.. men man vet ju aldrig.. men jag siktar på det iaf. Vem vet jag kanske har tuffat till mig och provar nått av dom andra…… NÄ.. bara skoja 😉 jag håller mig nog till 50km.. det är precis lagom. Ska vi säga att vi ses 2020 på startlinjen i Varberg?? Vilka är med??

I helgen blir det ännu mera rajsande… lite i DK – final i HotCup o på söndag ska det ”myscyklas” lite på Snapphaneturen. Håll tummarna både för att solen ska skina och att jag o LB vi sköter oss 🙂
Håll hökögonen öppna på Insta.. dyker med all säkerhet upp nått där.

Trevlig helg & Keep biking!!
// Linda 🙂