Alina Johansson

Foto: Niklas Wallner

 

Foto: Jessica Blomqvist

 

Hej på er!

Nu är det min tur att få bli en del av cykeltjejer.se!

Alina Johansson heter jag, 21 år gammal tjej från Motala, men är bosatt i livets stad Falun sedan sommaren 2016. Här uppe i Dalarna stortrivs jag, flyttade upp hit för att kunna satsa på cyklingen och studera med hjälp av Dala sports academy. Jag pluggar mitt andra år på högskolan i Dalarna, till högskoleingenjör inom maskinteknik, inte har man gjort det lätt för sig!

Som ni kan se på bilderna är det mountainbike jag håller på med, jag drivs av spänningen och adrenalinet. Hur jag kom in på sporten är genom min kompis pappa som då var tränare för den lokala klubben, efter första träningen blev jag fast, trotts att jag blev ifrån cyklad första gången. Jag tävlade lite grann som barn, men inte alls mycket då jag blev nervös och inte tyckte det var roligt.

Efter att ha spelat fotboll något år under högstadiet och haft ett uppehåll från cyklingen så insåg jag att det var mountainbike jag ville hålla på med. Jag bytte klubb till Mjölby CK där de erbjöd träningar två gånger i veckan, som mina föräldrar skjutsade in mig på. Jag fick slita mycket för att hänga med, men var fast besluten att börja tävla året efter och hänga i med träningen.

Så 2014 började jag tävla igen, jag körde mitt första SM och det gick bra! Jag hade så roligt på cykeln och det kändes som att jag hittade mig själv. Det var bara början på en resa jag gjort de senaste åren, jag började tävla i Sverige och nu idag tävlar jag internationellt. Jag har fått se så mycket platser. träffat så mycket människor under de här åren och jag har utvecklats som cyklist och människa.

Planen för 2018 då?

Joo jag började med ett läger i Alicante tillsammans med mina tjejkompisar i januari och nu fortsätter vinterträningen. Precis kört ett velodrompass, slitigt! Jag kommer börja min säsong nere i Danmark för att sedan åka vidare till Norge. Det kommer bli en del runt om i Europa även denna säsong, det ska bli kul med utmaningar! Självklart kommer jag dyka upp och köra Swecup här på hemmaplan också!

Ser fram emot en spännande säsong!

// Alina Johansson

1 reaktion på ”Alina Johansson

  1. Häftigt! Jag älskar korten. Det ska bli jättespännande ochinspirerande att följa dig!

Kommentarer inaktiverade.