Allt kommer till ett slut

Jaha! Då sitter man här igen. Säsongen är slut och vintern är snart här. Det känns som om det var igår jag stod på startlinjen i Säter för min först SWE cup tävling för året. Med en massa hopp och förväntningar inför sommaren. Och herregud vilken sommar jag haft. Jag har varit lite här och lite där och tävlat nästan överallt och det har gått helt otroligt bra och så långt över all förväntan. För två veckor sedan avklarad jag det sista stora målet för säsongen, ungdoms EM i Pila, Italien. 

Först och främst vill jag bara säga wow! Det var så enormt häftigt. Det är verkligen sån stor skillnad på tävling utomlands och tävling här hemma i Sverige. Allt kändes så mycket större och häftigare. Det var större startfält, svårare banor, mer utmaningar, högre fart, och mer armbågar. Jag hade så enormt kul när vi var där och jag lärde mig så mycket om racing. Mina starter gick tyvärr inte riktigt som jag hade hoppats på. I prologen gjorde jag en ordentlig krasch och tappade mycket tid. Jag rullade in på plats 70 av 94 deltagare och det var en riktig besvikelse. Jag brukar vara bra på korta distanser så jag hoppades på ett bättre resultat. Dom 16 bästa på prologen gick vidare till XCE finaler och jag hade verkligen hoppats på att få köra där men sånt händer ibland.

Prologen var också seedning för XCO:n så fick jag starta långt bak, sen fastnade bakom några start kraschar så jag hade riktigt svårt att ta mig fram. Men jag hittade till slut ett bra tempo och började jobba mig igenom startfältet. Jag hade ett riktigt roligt lopp och fick verkligen lära mig mycket. Bland annat om hur det är att starta långt bak och om hur det är att cykla på hög höjd, banan låg på nästa 2000 m höjd. EM var helt enkelt fantastiskt det finns inte så mycket mer att säga om det. 

Jag ville i slutet på säsongen bara passa på att tacka min fantastiska sponsorer som jag har haft under den här säsongen. Tack, trispot.se och Orbea Sverige för hjälp med cyklar och reservdelar. Tack sportbrillor.se för att ni har hjälpt mig med mina otroliga slipade sportglasögon och sist men inte minst, tack cykeltjejer för en fantastisk säsong med mycket kul.