En vĂ„t start!💧

Söndag och jag ligger i min sÀng mitt pÄ dagen och Àr helt genomförkyld! Om jag under veckan tvekat och tÀnkt att kanske simulerar jag min förkylning och Àr jag frisk eller sjuk? Nu vet jag! Trots att det kÀndes bra pÄ trainer i kÀllaren i fredags var det tydligen för tidigt att gÄ ut i blötan.

Och innan jag berĂ€ttar nĂ„gonting mera om det hĂ€r spĂ€nnande projektet vi startade i gĂ„r vill jag uppmana alla att ta en extra vilodag vid förkylningar. Inte sĂ„ kul med bakslag som jag fĂ„tt nu đŸ‘ŽđŸ»

Projekt schysstcykling ska just dra i gÄng. Emil saknas eftersom han var klok nog att inte cykla förkyld i regnet! Bilden Àr tagen av Marcus Streiffert, vÄr coach.

Som ni kanske redan vet har jag (helt ogenomtÀnkt) gÄtt med i ett cykelprojektet som strÀcker sig till VÀtternrundan 2020. Att vi med ett mycket udda lagtempo ska ta oss de 300 km runt VÀttern med hela laget intakt. Alla ska med helt enkelt!

Alltid nÀr man pratar VÀtternrundan har man ju ett tidsmÄl. Och Ànda sedan vi berÀttade om #schysstcykling har jag fÄtt frÄgor om vad vi siktar pÄ för tid? Svaret Àr helt enkelt att tidsmÄlet kommer vi att sÀtta nÀr vi vet vilken fart vi kommer att kunna hÄlla utan att sÀnka nÄgon. KÀnner att det kommer att bli en tuff utmaning för mig som Àr den svagaste cyklisten i gÀnget som tjej och gamling.

Jag sĂ€tter mycket tillit till trĂ€naren Marcus som kommer att ta sig an mig i november. Att fĂ„ trĂ€na med ett riktigt trĂ€ningsupplĂ€gg för första gĂ„ngen i mitt liv blir helt nytt och Ă€r en stor orsak till att jag tackade ja till att vara med. Hittills har jag trĂ€nat pĂ„ kĂ€nsla och vad som varit kul och vilka tillfĂ€llen som getts. Är medveten om att jag kanske mĂ„ste trĂ€na pĂ„ att sĂ€ga nej till en del roliga trĂ€ningar i bland till förmĂ„n för vila, lĂ„ngdistans och hĂ„rdkörning. SĂ„klart kommer jag att dela med mig av det senare.

Nu kommer mitt trÀningsfokus bli pÄ att trÀna lite 8 rodd inför ett lopp i oktober och kanske , kanske blir det lite terrÀng löpning (wogging = sakta jogging pÄ grÀnsen till walking.)

Det Àr svÄrt att klÀ sig i regn men en ventilerad men hyfsat regntÀt jacka Àr toppen. Att synas Àr ocksÄ bra i mulet och grÄtt vÀder sÄ fÀrg Àr toppen. (Min jacka kommer frÄn Kalas sÄklart.)

Punktering Àr ju inte helt ovanligt nÀr det regnar och stenar fastnar i dÀcken. Dessutom blir man kall om fingrarna och allt blir knepigare. Vi fick tvÄ punkteringar pÄ turen, bara för att testa vÄrt goda humör.

GÀnget samlat, en blöt men ÀndÄ bra tur runt Siljan.

Nu Àr vi igÄng med #schysstcykling. Utmaningen antagen! Och kom-ihÄg att vila vid förkylning!

Cykla sÀkert!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *