Moviemakingday

”Vill ni vara med i våran film om Steninge Kustatation? Ni hör ju liksom hit, hänger ju alltid här”.

Catarina och Per på Steninge Kuststation behövde av någon anledning inte tjata på oss. Det kändes liksom självklart att säga ja. Efter vårat förra, ganska otippade men väldigt roliga, möte med ett kamerateam i somras – inför SVT:s inslag om oss på Cykelvasan – så kändes det plötsligt inte ens läskigt att vara med framför en kamera igen. Vi skulle ju bara cykla. Och dessutom käka Kuststationens fantastiska frukost. Med andra ord hade vi just blivit erbjudna och tackat ja till en riktig lyx-dag…

Medan vi cyklade där i dag, fram och tillbaka, upp och ner, dirigerade av ett kamerateam som visste vad de gjorde och ville, pratade vi just om det – vilket fantastiskt ställe Steninge Kuststation är, och vilken ynnest det är att få ha det som vår utgångspunkt i så gott som all vår cykling, ja inte bara vi Happybikerchicks utan flera cykel-gäng i Steninge med omnejd, såsom Mtb i Steninge och Cyklamera.

Det går inte att räkna alla gånger vi har startat våra cykelutflykter med en tidig, gemensam frukost på Kuststationen, (och inte vilken frukost som helst utan bokstavligen en frukost i världsklass eftersom Per är två-faldig världsmästare i att koka gröt) Varje gång vi cyklar i väg i lite större gäng står Catarina ute vid vägen, ivrigt vinkande åt hela cykel-ledet, och med löften om att bjuda oss på någonting riktigt gott när vi kommer tillbaka, en hel dags cykling senare.

Afterbike-mackan, med en ägg- och tångkaviarröra som är magisk, går inte av för hackor. Det är alltid den vi beställer som avslutning på dagen, men Catarina och Per har också en fenomenal känsla för vad cyklister som varit ute en hel dag, är mest sugna på när de kommer tillbaka. Det kan vara salta chips, iskall öl, porlande bubbel eller rykande varm glögg, lite beroende på väder och gäng. Men förstås också deras kylda flädersaft som alla som cyklar förbi Kuststationen och kommer in för en paus får smaka på. Att Steninge Kuststation bidrar till helheten av det vi kallar Njutarcykling kan vi gå i god för! Så får ni tillfälle att ta en sväng förbi Steninge Kuststation, ta det. Eller varför inte boka in er för några dagars logi och cykling i vårat cykelparadis.

Och tänk – redan nästa helg ska checka in på Kuststationen igen, för från fredag eftermiddag till söndag lunch är det dags för vår Tjej-Mtb-helg igen. Jippie.!!! Vilken ynnest det också! Mer om det kommer förstås i kommande blogg-inlägg.

Här kommer några bilder och klipp från i dag

Frida å Lisa /Happybikerchicks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *