TB seger i Ungdomscykelvasan 2019

Den 11 augusti körde jag ungdomscykelvasan för andra året i rad. Man startar i Oxberg och kör 32 km in till mora. Det hade regnat en del dagen innan så det var riktigt blött och lerigt på banan. Nytt för i år var att  CV organisationen hade bestämt sig för att det inte skulle vara en mass-start för alla ungdomar, utan vi skulle starta i åldersklasser med en minut mellan klasserna. Jag fick en bra start och efter bara några hundra meter hade jag och två tjejer till en bra lucka. Ett problem med att vi startade i våra åldersklasser var att vi körde ikapp klasser som startade före oss. Vi körde om dom första killarna efter 1,30 min och sen var det bara att fortsätta jobba sig igenom deras startfält. Tyvärr gjorde detta sätt att starta oss i klasser att flera av dom vi körde ikapp försökte lägga sig på vår rulle och det skapade ett par krascher och faror i vår cykling. Jag hoppas att arrangören förlänger start mellanrummet till 5 minuter till nästa år. Loppet rullade ändå på ganska bra och avgjordes på målrakan mellan mig och dom två andra tjejerna i en spurt. Jag drog det längsta strået och vann. Jag hade väldigt roligt och ser fram emota att göra om det nästa år!