Köpenhamn halvmara och höstplaner

Tiden går så fort, jag hinner inte med..

Nu känns det verkligen som att hösten är på ingång och jag har så smått börjat planera min träning framöver.

I Söndags sprang jag Köpenhamn halvmaraton med riktigt bra känsla. Min plan var att hålla ett jämt tempo med min kompis som ville komma i mål på en viss tid, ett tempo jag vet att jag klarar av. Men vid ca 9km tappade vi bort varandra och jag kände mig stark så jag ökade farten. Jag sprang med kontrollerad puls och starka ben hela vägen och kom i mål på 1.43.29 pigg och glad! Jag hade definitivt kunnat trycka på mer och nu måste jag våga utmana mig själv om jag ska komma ner i tid.

Nu har jag två inplanerade lopp kvar detta året, ett Skogsmaraton om ca två veckor (det kommer bli tufft för mig) och ett lopp i November som heter Borås 6-timmars. Det är precis vad det låter som… man springer i 6 timmar runt en sjö och ser hur lång distansen blir. Om allt vill sig väl så kommer jag upp i ultradistans. Vi får se, mycket kan hända under ett sådant lopp 🙂

Efter det loppet ska jag minska ner löpningen något och fokusera på lite mer styrka igen i ca tre månader. Jag har ju tränat med min Pt hela året och det kommer jag fortsätta med. Men jag tänker att jag ska försöka få in ytterligare ett styrkepass i veckan from mitten av November. Då blir det 2-3 styrkepass i veckan.

Klubben kommer snart att börja med sina spinningpass igen och det ser jag verkligen fram emot. Ganska tuffa spinningpass i ca 90min en gång i veckan. Kan nog tänkas att det blir några pass på trainern också. Jag kommer såklart att fortsätta springa men inte lika många mil i veckan som jag gjort nu och då blir det ju mer tid över för annat, cykling tex.

Jag ser fram emot hösten nu och känner mig taggad. Men först några lopp att beta av.

//Frieda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *