På väg uppåt och svenska Strade Bianche… Typ.

Den senaste tiden har det mesta känts lite tungt och motigt. Jag har inte haft speciellt mycket energi eller motivation att göra annat än minsta möjliga och jag har nästan känt mig lite småsjuk (så där lite sjuk, inte sjuk-sjuk och nog att vara hemma, bara hängigare och slöare).

I Australien brukade februari vara en av mina bästa månader och jag hade för mig att en brukar vara riktigt bra här också men med en trött kropp har mycket känts ganska jobbigt. Omständigheterna är bra, det har ju varit vinter, ordentligt med snö och lagom kallt!

Hur som, jag var less på att känna mig som om jag inte sovit på 19 timmar och började fundera på om någonting inte stod riktigt rätt till i kroppen. När jag tränade mycket brukade jag ta blodprover med jämna mellanrum och vanligtvis var allt okej men jag har inte gjort det på ett tag och började fundera på mina järnvärden.

Snabbt och enkelt test – järntabletter med vitamin C. Jag har tagit tabletterna i någon vecka nu och känner mig faktiskt redan piggare, så nu är det kanske bara lite solsken jag behöver för att känna mig relativt fräsch? 🙂

I och med att jag hade lite mer energi var förra veckan en ganska skaplig träningsvecka. Jag gjorde tre intervallpass på cykeln inomhus, sprang ett par gånger, åkte skridskor och viktigast av allt – CYKLADE UTOMHUS. Inte bara till och från jobbet utan faktiskt en liten tur i cykelkläder (hur många lager av tjocka cykelkläder som helst + en fleeceväst för att vara mer precis), på snövita vägar och det var underbart. Det var inget jobbigt pass, bara ett pass för att komma ut och trampa och njuta och längta efter att kunna cykla i färre lager…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr avslutades inte Strade Bianche-turen lika bra, jag fick lite problem med bakhjulet som på något sätt lyckades hoppa ur och det var verkligen hur kallt som helst att fixa rätt det (och då gjorde ändå stackars Rob det mesta!) och cykla hem efteråt men innan dess var det så skönt att äntligen komma ut på cykeln i dagsljus. Vintercykling är inte så dumt, bara man inte får några som helst problem som kräver att man måste stanna, ta av handskar, meka och bli iskall… 🙂

 

**** Förutom mina nya järn/vitamin C-tabletter brukar jag även ta Berocca. har du något förslag på vad som hjälper när energidepåerna känns tomma? ****

Sofia

#cykeltjejer

#visomälskarcykeltjejer

1 reaktion på ”På väg uppåt och svenska Strade Bianche… Typ.

  1. D-vitamin, solljus och boosta kroppen med massor av sånt man mår bra av?:) Oavsett om det är god mat, sällskap av någon som ger positiv energi eller egentid med bok eller serie. Det brukar funka för mig när jag känner mig lite back på energi:) Hoppas du snart är back on track!!?

Kommentarer inaktiverade.