Varje dag räknas!

Förra veckan var riktigt spännande. Jag gjorde ett laktattest för att få fram min mjölksyratröskel och någon dag senare var det dags för rörlighets/funktionstest hos fysioterapeuten Wenche.

Under laktattestet tog Markus blodprov, stick i fingret under tiden jag cyklade.

Syftet med besöket hos Wenche var att titta på rörligheten och göra styrketest – om jag är liksidigt rörlig och stark samt om jag har några svagheter. Man får ett utgångsläge och kan se hur man behöver träna (vissa muskler eller någon sida).

Jag fick göra ett antal övningar till fail (så många repetitioner man klarar med bibehållen teknik), alla övningar gjordes med en sida i taget för att se om jag är oliksidigt stark. Jag överraskade Wenche med att jag är otroligt liksidig. Jag brukar köra en sida i taget när jag är på gymmet även om det tar längre tid och det har lönat sig.

En av övningarna var Rumänska marklyft (enbens) och i den övningen kunde hon se att jag blir obalanserad i höften, speciellt i vänster sida. När jag åkte hem från Wenche fick jag med mig 3 övningar som ska vara med i mitt styrkeprogram som Markus sätter ihop.

*Leg prolong – för att stärka lårets framsida (jag är starkare i framsida lår än baksida och man vill hellre ha tvärt om för att inte belasta knäna i onödan)

*Rumänska marklyft i Smith maskin – för att stärka sätesmusklerna så jag inte wobblar varken i gymmet eller på cykeln

*Knäböj med miniband, minibanden ska hindra mig från att vika in knäna

I veckan blir det maxpulstest som är en del tillsammans med laktattestet för att räkna ut mjölksyratröskeln. Det blir också ett besök hos Wenche för att analysera hur jag arbetar/trampar på min racer och så gör vi en bike fit.

Men det blir inte bara analyser och gym, vad vore livet utan stigcykling och natur? På onsdag bär det äntligen av till Norge och Telemark!

I går söndag var jag och Daniel ute på hemmastigarna runt Torslanda, energin påfylld

Kör hårt och kom ihåg att små steg varje dag ger slutresultatet!

//Maria