Raceweek…

På Lördag är det dags för race igen. Jag ska springa skogsmaran, 42km på vildmarksleden mellan Skatås och Hindås.

Jag har sett fram emot det här loppet med skräckblandad förtjusning. Jag är absolut ingen traillöpare och har aldrig tidigare sprungit ett rent traillopp. Så varför blev det skogsmaran då? Jag ville springa ett till Maraton efter Stockholm men kände snabbt efter det loppet att jag inte riktigt orkar ”pressa” min tid på ytterligare ett maratonlopp. Och jag vet hur jag funkar. När nrlappen kommer på så växer tävlingshornen ut. Därför valde jag ett lopp som inte går att jämföra med ett asfaltslopp. Jag måste hålla nere tempot och utmaningen blir istället att inte snubbla och att hitta rätt väg 😉

Tyvärr har inte de senaste två veckorna varit helt bra vad gäller uppladdning. Förra veckan jobbade jag 7-dagars vecka med långa dagar och kände dessutom av en liten förkylning. Det resulterade i ganska mycket vila från träningen vilket iof nog kan vara bra. Men pga långa dagar på jobbet (tror jag) så har jag nu fått lite ont i min häl. Men, men jag har inte ont när jag springer utan bara när jag står still. Jag misstänker att det är hälkudden som blivit överansträngd…

Jag har därför valt att vila ganska mycket även denna vecka. I övrigt har jag förberett mig som vanligt. Lite mer mat, druckit mer vatten och försökt att gå och lägga mig i tid.

Lyxfrukost måste man ha när det är raceweek

Jag vet att träningen är gjord så jag behöver inte oroa mig för det, jag har inget tidsmål så det behöver jag inte heller stressa upp mig för. Jag hade bara önskat att kroppen fått lite bättre förutsättningar för att ha en kul dag i skogen. Jag har bestämt mig för att starta på Lördag men om jag känner av hälen mer under loppet eller inte känner mig 100 i övrigt så kommer jag bryta. Det blir första gången jag ställer mig på startlinjen med den känslan. Vi får se hur det går, jag hoppas såklart på en målgång, håll gärna tummarna.

//Frieda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *