Lopp i vårsol

Förra helgen körde jag ett lopp 2 timmar norr om Perth. Loppet kallas Hell of the North men jag tror mest att det är mest på skoj. Vägarna är lite ojämna och det är ett långt parti med lös grusväg men det är långt ifran det riktiga Hell of the North.

Inklusive neutral start var distansen 140 km, varav 120 km var lopp. I vanlig ordning var det soligt men blåsigt. Jag körde med en extraflaska energidryck i bakfickan eftersom det var ganska varmt. Det fanns i och för sig en zoon med vatten men jag vågade inte riktigt lita på den. Dessutom ville jag ha extra sportdryck hur som. Jag kände mig lite som ett ånglok, bokstavligt talat. Jag drack all dryck och åt nästan hela tiden och var ändå uttorkad när vi kom i mål.

Det var bara 10 personer i elitklassen så det blev ganska slitigt i blåsten. Några blev avhängda på gruspartiet men det slutade i en spurt där jag lyckades knipa en andraplats 🙂