HIIT cykling

Förra helgen var jag i Stockholm på en LesMills SPRINT utbildning. Två hela dagar med teori, praktik och inspiration.

Jag har varit spinninginstruktör på First Class Gym i Linköping i snart 1.5 år och är licensierad spinninginstruktör men kände att det var kul med något nytt.

LesMills SPRINT benämns mer som HIIT (Högintensiv intervallträning) än ett spinning/cykelpass. Så ni som mig som kanske cyklar mycket ute så är detta lite annorlunda, lite mer variation av sitta/stå och väldig hög kadens blandat med väldigt tungt och låg kadens.

Men det var riktigt roligt! SPRINT-passen är 30 minuter och det är första gången jag kör färdiga pass, annars har jag alltid satt ihop mina egna spinningpass, så nu behöver jag lära mig låtarna, intervallerna och allt helt utantill. En utmaning!

Som tur är tycker jag upplägget är bra trots att det är mer HIIT än spinning och låtarna är riktigt pepp och bra! Jag tror att variationen kommer bli bra. Kommer framöver hålla ett SPRINT-pass och ett ”vanligt” 60 minuters pass i veckan.

På tisdag (8 oktober) håller jag & Helen som också blev godkänd SPRINT-coach vårt release-pass på gymmet, ska bli spännande! Så bor du i Linköping är du välkommen kl 17.40 på First Class Gym!

Svettiga efter första rundan av att visa ut en av låtarna i passet.

Kram från Sofia