När livet är som ett läger – (och man får göra det man älskar att göra dygnet runt)

För några veckor sedan anordnade vi vårt andra Mtb-läger i egen Happybikerchicks-regi. Eller ”Mtb-helg för tjejer” som vi brukar kalla det, eftersom läger fortfarande låter så stort och proffsigt i våra öron.
Läger-det är ju det vi själva åker på ibland, för att bli indelade i olika avancerade grupper och får cykla med proffsiga instruktörer. Inte kan väl vi utgöra oss för att kunna arrangera ett sådant läger…Men läger är ju också allt det där underbara runt omkring. Att man kommer där med sin cykel och packning, har satt av flera dagar i rad för att bara få göra något för sitt eget intresse och egos skull och dessutom oftast i sällskap med likasinnade, som man i förväg inte vet någonting alls om. 
Japp, där har vi kärnan i våra ”Mtb-helger”. För här tror vi oss ha ganska mycket att kunna erbjuda. Som ett fantastiskt boende med god mat och finfint värdskap på Steninge Kuststation. Och ett väl planerat cykelprogram i form av dryga 2 dagars Mtb-cykling på stigar och vägar som vi själva cyklar på till vardags och aldrig någonsin kommer att tröttna på. Och med väl planerade stopp utmed vägen för fika och mat. Och-sist men inte minst viktigt- det trevliga after-bike-häng efter en heldag på cykeln.
Ett läger ska ge påfyllning på ett eller annat sätt om ni frågar oss. Och på sätt och vis är ju vi som arrangörer lika mycket lägerdeltagare som de andra. Så egentligen så kan man nog säga att vi ordnar vi dessa läger lika mycket för vår egen cykellyckas skull. 

Den här gången var inspiration vår röda tråd. Att öppna upp för oss alla att inspirera varandra, dela med oss av teknik- och träningstips, prata utrustning och kläder, fnissa åt ”oskrivna cykelkoder och regler” (som vi konstaterade att man till stor del kan strunta blankt i ?) med mera. Vi har ju alla mycket att bidra med då vi ju delar intresset att cykla oavsett nivå och ambitioner. Men förstås vill vi också, i happybikerchicks-anda inspirera till att cyklingen kan vara så njutbar, både genom naturen vi cyklar i men även på vilket sätt man tar sig an cyklingen och att det inte ligger någon konflikt i att njuta av såväl lugna sköna cykelturer som tuffa eller mer tekniska konditionspass ( i såväl med- som motvind vilket helgen bokstavligt bjöd oss på i form av skiftande väder – från solsken på lördagen till nästan storm och stundtals piskande regn på söndagen. För att inspirera kombinationen njutarcykling med att också försöka utvecklas tekniskt lade vi även in ett enkelt teknikpass den här gången. Med lekfullhet och lite fantasi ägnade vi någon halvtimme av helgens första cykelpass till att rulla över lastpallar, balansera på låtsas-spänger, cykla över små stockar och stenar med mera. Så enkelt det egentligen är att lägga in sådana här ”teknik-pass” av det som erbjuds att träna på under den ordinarie rundan. Att ta sig tid att stanna upp och cykla över spången fram och tillbaka, ta nedförs- eller uppförsbacken några gånger extra för att utmana svårigheterna man stöter på eller sikta på stenen mitt på stigen och bli bättre på att rulla över den i stället för att väja och cykla vid sidan om varje gång.

Summa sumarum. Inspiration – det fick i alla fall vi två av övriga 13 härliga cykeltjejer med olika Mtb-erfarenheter i bagaget.
Totalt blev det cirka 11 cyklade mil under helgen och massvis med god mat och gott häng däremellan.
Det kommer garanterat att bli fler härliga ”Mtb-helger med lägerkänsla” i vårt härliga Steninge.
Här är lite bilder och klipp från denna gången. 


Frida och Lisa / Happybikerchicks