Canvas Telemark – stigcyklistens paradis

Förväntningarna är höga när vi svänger in på den lilla grusparkeringen mitt ute i ingenstans. Vårt bagage blir hämtat medans vi ska cykla upp på fjället till den lilla byn av Yurter (tältkåtor gjorda av canvas).

Canvastälten ligger vackert vid och faktiskt halvvägs ut i en liten fjällsjö

I vår yurt står två Hästenssängar bäddade och det finns ved klar för att tända upp den lilla kaminen. Det finn ingen el så lyktor med stearinljus är den enda ljuskällan tillsammans med skenet från kaminen. Mysstämningen är maximal!

När vi kommit iordning bestämmer vi oss för att ta en cykeltur på tu man hand upp på fjället, med hjälp av Trailforks, rösen och lite instruktioner hittar vi några fina stigar upp på en utsiktsplats.

Innan mörkret faller tänder personalen lyktorna runt om på området mellan yurterna och vi bestämmer att vi hoppar ner i den vedeldade badtunnan där vi har utsikt över den lilla sjön. Luften kyls av och det skymmer, lite trötta efter cykling på fjället vill man dröja kvar i den varma badtunnan men det börjar bli dags att göra sig iordning för middagen.

I restaurangyurten tar vi plats vid bordet, här sitter man tillsammans vid stora bord tillsammans med de andra gästerna. I mitten av bordet finns en stekhäll och vi får hjälpas åt med sista steget i matlagningen.

På morgonen väcks vi med kaffe på sängen innan det är dags för frukost och dagens första cykeltur.

Fjället är magiskt i den låga dimman och tidvis cyklar vi som i molnen. Guiden Thomas frågar hur vi hittade hit, jag ville göra något speciellt för att fira min man Daniel som fyllde 40 så resan är hans födelsedagspresent.

Innan middagen kommer personalen och gratulerar Daniel med en flaska Champagne, ”on the house” ni måste ju fira ordentligt! Och det gör vi, vi korkar upp med en gång framför den öppna spisen och skålar. För att fira Daniel, ännu ett år och ett nytt äventyr vi får uppleva tillsammans.

Tre dagar går alldeles för fort när man får cykla i en fantastisk fjällmiljö omgiven av branta berg och fjällsjöar. När man får njuta av fantastiskt god mat, trevligt sällskap och känna att livet är helt underbart!

Nu blir det tjejhelg i Isaberg!

//Maria