Höstplanerna i full gång

Nu är hösten här på riktigt och mina höstplaner är redan i full gång. Mer styrka och mindre löpning i ca 12 veckor framöver.

När man har sprungit såpass mycket som jag gjort under året så känns det som en bra ide att ändra fokus ett litet tag. Nu ska kroppen byggas upp igen och bli stark till nästa löpsäsong. Men det är lättare sagt än gjort för mig. För att få in tre styrkepass i veckan krävs det mer planering. Det är ju svårt att göra på väg till jobbet 😉

Jag cyklar och springer också men har framförallt dragit ner på löpningen och då främst de riktigt långa passen.

Men om vi backar bandet lite så sprang jag ju Skogsmaran för ett par veckor sedan. Det var med skräckblandad förtjusning jag ställde mig på startlinjen och den känslan följde med resten av loppet. Det var tufft, riktigt tufft!! Lerigt, blött, kuperat och väldigt ojämn terräng vilket inte är min starka sida. Jag gjorde en ordentlig vurpa redan efter 8km och slog mig ganska rejält men valde ändå att fortsätta och det var så fina löpare och funktionärer längs banan som ändå gjorde loppet till en trevlig upplevelse. Jag kom i mål till slut men var ganska mörbultat i flera dagar efteråt vilket är en ganska ovan känsla för mig efter lopp. Jag brukar återhämta mig snabbt och kan oftast springa igen efter några dagar. Så blev det inte den här gången. Däremot kunde jag cykla och det visade sig vara en väldigt bra återhämtning.

Jag är anmäld till ett lopp till om några veckor som är ett 6-timmars lopp men jag är inte säker på at det blir av. Kanske är jag färdig med lopp för i år. Jag får se hur det känns när det närmar sig.

Jag har haft lite funderingar på att skaffa vinterdäck till min racer så att jag kan fortsätta cykla till jobbet även nu i vinter. Det trodde ni inte va? Solskenscyklist som jag är. Har ni erfarenhet av att cykelpendla på vintern med en racer? Kom gärna med tips!

Vi hörs snart igen, då ska jag berätta mer om mitt styrkeupplägg.

//Frieda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *